Na Italiju bez Modrića, Kovač vratio Nikolu Kalinića

Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Vatreni, buzim, Niko Kovač, Josip Šimunić, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Ognjen Vukojević, Niko Kovač, nogometna reprezentacija hrvatske, reprezentacija hrvatske, Niko Kovač, Niko Kovač, kvalifikacije, kvalifikacija za SP, Niko Kovač, Hrvatska nogometna reprezentacija, Eintracht Frankfurt , Niko Kovač, Bundesliga

... Euro 2016. protiv Italije na Poljudu 12. lipnja. Na popisu je 30 igrača, a rezovi slijede nakon varaždinskog treninga sa slabašnom reprezentacijom, tek nedavno priznatom u Uefa-i.

"Kraj sezone uvijek je zahtjevan za sve igrače, ali pred nama je veliki susret s Italijom i siguran sam da je to dovoljan motiv za izvući maksimalnu snagu za tu utakmicu. Proširili smo kadar s obzirom na dvostruki program i utakmicu s Gibraltarom, nakon koje ćemo skratiti popis igrača", objasnio je izbornik Kovač.

Hrvatski reprezentativci Italiju će u uzvratu dočekati premoreni od sezone koja je za mnoge bila naporna i duga, ali i načeti ozljedama. Kovač ne može računati na najboljeg igrača, a kostur ekipe pojačao je mladim licima poput Roga, Pašalića, Rebića i Šituma.

"Razgovarao sam danas s Lukom i on jednostavno nije još u stanju da uskoro krene s treningom, a kamoli s igrama. Naravno da je velika šteta što ne može biti s nama, ali govorili smo od početka da je zdravlje najvažnije i da nema potrebe riskirati. Luka će s nama odigrati još puno velikih utakmica, pa je jedino logično da mu damo potporu u maksimalnom oporavku kako bi se potpuno zdrav vratio u puni pogon", komentirao je Niko Kovač.

ŠIRI POPIS IGRAČA ZA GIBLARTAR I ITALIJU

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Tin Jedvaj (Bayer), Marin Leovac (Rijeka), Dejan Lovren (Liverpool), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Tomečak (Rijeka), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Šime Vrsaljko (Sassuolo)

Vezni: Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Alen Halilović (Barcelona B), Mato Jajalo (Palermo), Mateo Kovačić (Inter Milano), Mario Pašalić (Elche), Ivan Rakitić (Barcelona), Marko Rog (Split)

Napadači: Nikola Kalinić (Dnipro), Andrej Kramarić (Leicester City), Mario Mandžukić (Atletico), Ivica Olić (HSV), Ivan Perišić (Wolfsburg), Marko Pjaca (Dinamo), Ante Rebić (Leipzig), Anas Sharbini (Rijeka), Mario Šitum (Spezia).

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 3. lipnja u Zagrebu, a zbog klupskih obveza reprezentaciji će se 8. lipnja priključiti Rakitić, Srna, Vida, Pranjić i Schildenfeld.

Hrvatska protiv Gibraltara igra 7. lipnja u 18:00 sati u Varaždinu, dok je kvalifikacijski ogled protiv Italije na rasporedu 12. lipnja u 20:45 sati u Splitu.