Musa: Zrinjski za mene nije bio nikakvo iznenađenje

Zrinjski u pripreme europskih ambicija kreće sutra. Trener Slaven Musa u 14 sati obavit će prozivku te s timom suradnika napraviti pripreme za uvodni tjedan priprema koji bi trebao biti zagrijavanje za ono što dolazi.
Deseti siječnja izabralo je nekoliko momčadi za start priprema, mada se čini da je to ipak malo prerano, s čime se dijelom slaže i Musa.

- Objektivno, jest prerano, s obzirom na to kada počinje prvenstvo, ali igrači su već dobili program rada i vrijeme je ipak da se počne s radom. Zimska stanka zaista je preduga, ali tako je kako je i mi se moramo prilagoditi. Kako sada stvari stoje, na početku priprema pojavit će se tek jedno novo lice. Riječ je o Kristijanu Ivešiću, bivšem članu Travnika za koji u protekloj polusezoni nastupio 12 puta i postigao četiri gola. Krajišnik, Žepče i australski Green Gully ekipe su za koje je nastupao prije Travnika. Zanimljivo, i ne slučajno, on je za sada jedino novo ime, čime se Zrinjski uklopio u poprilično spor prijelazni rok premierligaša ove zime.
- Evidentno je riječ o manjku novca, situacija je takva da se jednostavno ne želite zalijetati i obećavati nešto što kao klub ne možete ispuniti. Glupo je dovesti igrača kojeg ne možete platiti...

A sve ovo ne znači da Zrinjski uz Ivešića neće dovesti još nekoga. Zapravo je gotovo sigurno da će se Pod Bijelim brijegom pojaviti još neko novo lice.
- Ne znam, kaže Musa i dodaje: Stalno sam bio u kontaktu s predsjednikom, a sada ćemo, kada počnu pripreme, i sjesti, vidjeti kakva je situacija.
Plan priprema već je određen. Ciklus kontrolnih susreta kreće 21. siječnja, a prvi protivnik u pripremama bit će ljubuški drugoligaš Bigeste. Sedam dana kasnije (28.1.) u Međugorju će s druge strane biti jesenski prvak Željezničar, a ciklus se nastavlja na turniru u Čitluku, gdje će 3. veljače igrati protiv Brotnja, a dva dana kasnije protiv GOŠK-a ili Zagreba. Od 7. do 12. veljače Mostarci će boraviti u Istri, gdje ih na turniru u Novigradu i Umagu čekaju tri utakmice, a već su uspostavljeni kontakti s mogućim protivnicima u razdoblju između povratka iz Istre i posljednje provjere protiv Širokog Brijega (26.2.).

- Raspored je dosta popunjen, s tim da sam za vrijeme trenerskog seminara razgovarao s predstavnicima Rudara iz Kaknja i Rudara iz Prijedora, a i bugojanska Iskra je u kombinacijama. Vidjet ćemo još.
Naravno, ovo nije vrijeme obećanja, no Musa ipak ne može pobjeći od očekivanja, a ona su veća nakon što su Plemići u prvom dijelu sezone napravili osjetan iskorak u odnosu na sezonu prije.

- Moramo nastaviti kontinuitet rezultata, a što se tiče očekivanja..., ja moram reći da većini ljudi koji površno prate naš nogomet, igraju imena, ne igra im ekipa. Ali ja znam koga treniram i za mene Zrinjski nije nikakvo iznenađenje.
I za kraj nimalo beznačajan faktor ambicija...
- One se neće mijenjati, nama kao cilj ostaje izlazak u Europu. Vjerujem da smo kvalitetom dovoljno dobri da se možemo nositi sa svima, i s Borcem i Sarajevom, ali i sa Željezničarom i Širokim koji su bodovno ipak malo odmakli.

Odlazi i Duro, Žuržinov želi ići

Uz dolazak Ivešića, do sada se samo jedno ime definitivno našlo na listi onih kojih dolaze ili odlaze iz kluba. Riječ je o Vladi Zadri koji se sporazumno razišao s klubom. Mladen Žižović karijeru vjerojatno nastavlja u Borcu, Samir Duro je slobodan igrač i vjerojatno će ići, dok je Igor Žuržinov izrazio želju za odlaskom u inozemstvo, no on i dalje ima ugovor s klubom.

Bolji uvjeti

Zrinjski u ove pripreme ulazi i s boljim uvjetima za rad. Musin će kadar biti prvi koji će zaigrati na umjetnom travnjaku pripremanom za vrijeme zimske stanke. Pripreme će ovim će krupnim detaljem zasigurno dobiti na kvaliteti.

Dnevni list