Musa vjeruje u ovu momčad HŠK Zrinjski

Nasljednik Marijana Bloudeka debitirao je trijumfom protiv Širokog Brijega (4:3), dok je protiv Drine (0:1) i Veleža (0:1) upisao dva minimalna poraza, dva poraza koja su Mostarce pomakla jednu poziciju niže u odnosu na onu na kojoj je Zrinjski bio nakon Musinog imenovanja.
- Situacija je i dalje teška, ali isto tako, ja i dalje vjerujem u ovu momčad. Imamo kvalitetu bez puno stresova napraviti pomak na tabeli, izjavio je Musa.
- Svjesni smo da smo odigrali loše na otvaranju proljeća, kao i da je razočaranje navijača još veće iz razloga jer je protivnik bio gradski rival Velež, ali taj poraz smo ostavili iza sebe. Naravno, pouke smo izvukli, ali moramo gledati prema naprijed, dodao je Musa, koji, usprkos položaju na tabeli, zrači optimizmom.
- Tu smo gdje jesmo, ali pred nama je još jako puno utakmica kako bismo popravili naš plasman. Iskreno, rezultatima konkurenata uopće se ne opterećujem, jer sam svjestan da je sve na nama. Ne treba nam ničija pomoć da pobjegnemo s dna, dodao je Musa. Iako su u prošlom kolu propustili priliku jednom od izravnih konkurenata zadati ozbiljan udarac u borbi za ostanak, Musa ne smatra da je zbog poraza od Veleža njegova momčad sada pod većim pritiskom.
- Pritisak bi bio jednak i da smo ostali neporaženi u Vrapčićima, jer bi imperativ pobjede protiv Čelika svejedno postojao, baš kao što će postojati i u sljedećoj domaćoj utakmici. Jednostavno, loš jesenski učinak doveo nas je u situaciju da ćemo svaku domaću utakmicu čekati s imperativom pobjede.
Kao što se moglo i pretpostaviti, Musa je potvrdio da će u utakmici protiv Čelika biti promjena u sastavu u odnosu na onaj koji je počeo protiv Veleža.
- Pred nama su još dva treninga, a odluku o sastavu donijet ću nakon posljednjeg. Mogu potvrditi da će od prve minute gotovo sigurno krenuti Ivan Lendrić, a tek ćemo vidjeti kako ćemo posložiti vezni red. Za promjene u zadnjoj liniji nema potrebe, zaključio je Musa.

Zrinjski prvi put u zoni ispadanja!

S obzirom na raspored, takav scenarij postao je izgledan već nakon 15. kola, ali s obzirom na zimsku stanku, moralo je proći više od tri mjeseca da bi se i to dogodilo. Naime, prvi put u povijesti Zrinjski se u proljetnom dijelu sezone našao u zoni ispadanja. U teškom položaju bio je mostarski klub i u sezoni 2003./2004., tada se također borio za ostanak, ali u toj sezoni ipak ni nakon jednog kola nije bio u "crvenom". Podsjetimo, loši rezultati u proljetnom dijelu sezone tada su bili doveli Mostarce na korak od zone ispadanja, ali ispod četrnaeste pozicije Zrinjski nije išao.

Danas o kaznama

Ni jučerašnji dan nije donio odluku o kaznama za Igora Melhera i Fenana Salčinovića, koji su se potukli u svlačionici nakon poslijepodnevnog treninga u utorak.
- Melher i Salčinović dali su izjave o incidentu koji se dogodio, a Disciplinska komisija kluba sutra (petak, nap.a.) će se očitovati o ovom slučaju, kratko je izjavio jučer direktor Zrinjskog Ivan Beus.
Za Musu je, pak, ovaj slučaj već arhiviran.
- Jasno da sam razgovarao s Melherom i Salčinovićem, a kaznama će odlučiti klub, jednako kratko na ovu temu je kazao Musa.

dnevni list