Musa: Prvi gol Borca je neregularan

HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, FK Željezničar

Plemići su bili nadomak cilja, no Slaven Musa igračima zbog tog kasnog pogotka nije imao što zamjeriti. Zabrinule su ga neke druge stvari...

- Zbog trenerskog kodeksa ne bih trebao pričati o suđenju, no mislim da je vrijeme da klub reagira na niz sudačkih nepravdi koje su u prvim kolima dosuđene na štetu Zrinjskog, rekao je Musa, a zatim i pojasnivši na što je točno mislio.

- Mislim da je prvi gol Borca neregularan, jer jasno se moglo vidjeti, a vidio sam to kasnije i na videosnimci, da je sudac pokazao na pištaljku, a zatim počeo odbrojavati korake (Borac je usred toga izveo slobodnjak i uhvatio čitavu momčad Zrinjskog na spavanju op. a.).

- Ja se ispričavam ako su se pravila u međuvremenu promijenila, ali ovo jednostavno ne mogu prešutjeti, dodao je.
Istaknuo je Musa još nekoliko situacija, koje su zbog sudačkih odluka naštetile Zrinjskom, iz ogleda sa Željezničarom, Čelikom, Olimpicom, ali, da ne bude zabune, Borcu je na, kako je rekao, zasluženoj pobjedi čestitao.

- Nema se tu što reći. Imali su inicijativu i to im se na kraju isplatilo. Igračima nemam što zamjeriti na igri i borbenosti. Mi smo na teren izišli s jednom namjerom - da defanzivnom igrom pokušamo zaustaviti njihove glavne igrače Krunić, Bučana..., mislim da je pozitivna stvar koja se iz ovoga može izvući to da smo se s prvakom države na njegovu terenu ravnopravno nosili skoro čitavu utakmicu.
Ono što je neke iznenadilo činjenica je da je iskusni Samir Duro u igru ušao tek u posljednjih dvadeset minuta...

- Odlučili smo se za takav potez jer smo smatrali da je Toni Markić zbog njegove visine bolje rješenje protiv Borca, čisto zbog toga što je Borac opasan iz prekida. Uvođenjem Dure kasnije dobili smo tog jednog igrača koji zna smiriti loptu i s kojim će naša obrana malo predahnuti, ali, nažalost, nismo izdržali. Takvog ćemo igrača definitivno dobiti kada Žižović bude spreman.

Šteta i zbog niza na strani

- Zrinjski je do sada imao dva remija i pobjedu s gostujućih terena...
- Definitivno je i to negdje moralo stati. Ideš Borcu, ideš Čeliku, Željezničaru..., ali napredak je ipak osjetan u odnosu na prošlu sezonu.

U srijedu Sutjeska, za vikend Sloboda

- Već u srijedu očekuje nas utakmica Kupa BiH protiv Sutjeske. Realno smo favoriti i očekujemo prolaz dalje, ali nećemo ih podcijeniti, rekao je Musa najavivši sljedeći duel Mostaraca pod Bijelim brijegom.
Nakon toga u prvenstvu Plemićima na njihov travnjak dolazi Sloboda.

Piše: Slaven Nikšić / Dnevni list