Musa: Nije još gotovo, obrat se dogodi u pet minuta, a ne u pet kola…

Slaven Musa

Za prebroditi ovakav šok, kaže Musa, nema boljeg lijeka od pobjede u prvoj sljedećoj utakmici.
Široki je prvak! Ne, ipak nije. U samo dvanaest minuta Musin je tim u Mostaru prestao biti najozbiljniji kandidat za naslov i uzeo ulogu tima koji će se do kraja sezone "samo" boriti za Europu. Jasno, u tim trenucima emocije operiraju na poprilično visokoj razini pa se prvak proglašavao - pet kola i tih nekoliko minuta prije kraja prvenstva. A sada, par dana nakon te utakmice, sve je i dalje otvoreno. Musa to zna, ali zna i to da su šanse Širokog da se domogne naslova znatno manje.
Nakon Travnika tvrdio je da je to bila najgora utakmica Širokog otkako je on na klupi, nakon Mostara - potvrdio je da je to bio najveći šok njegove i dalje mlade trenerske karijere.

- Da, složio bih se. Nastojimo to skupa prebroditi, zato su nam treninzi koje smo od tada odradili jako dobro došli. Pokušavamo to baciti u zaborav, mada to neće biti lako napraviti. Moramo gledati naprijed.
Gledati unatrag prema derbiju sada zapravo više i nema nekog posebnog smisla - takve se utakmice događaju rijetko. Posebno u takvim okolnostima, u duelu vodeće i ekipe koja ju proganja...

- Nismo pravili neku posebnu analizu utakmice. Jednostavno se dogodio jedan pad koncentracije. Evo, vidjeli ste i u Ligi prvaka kako igrači jednog Pariza mogu pogriješiti. Takve se pogreške događaju i u puno jačim ligama. Moramo to ostaviti iza nas, rekao je Musa, koji od titule još nije odustao.
Uostalom, zašto i bi? Tri boda zaostatka u pet kola može se nadoknaditi.
- Obrat se dogodi u pet minuta, a ne u pet kola. Što se nas tiče, pokušat ćemo dobiti sve utakmice do kraja, sve ćemo uraditi da to ostvarimo.
Na ovo je Musa dodao nešto što je posebno naglasio.
- Pred mene i igrače na početku je postavljen cilj da izborimo Europu. Jasno, sada moramo žaliti zbog propuštene prilike, jer bili smo u vrlo dobroj situaciji što se tiče borbe za naslov. Europu ćemo osigurati, u to sam uvjeren, a da smo odustali od titule, nismo. Ali, sada nam je jasno da više sve nije u našim rukama. Šanse su i dalje realne, samo su znatno manje nego prije. Pokušat ćemo pobijediti u svim preostalim utakmicama, a hoće li to biti dovoljno za titulu, vidjet ćemo.
Prva sljedeća od tih pet preostalih utakmica ona je koja za vikend čeka na Pecari - protiv Slavije, prve momčadi iznad opasne zone.

- Mislim da su oni dobili na stabilnosti zbog pobjede nad Borcem, a imaju uskoro kod kuće i Leotar, što su, uz dužno poštovanje prema Leotaru, tri sigurna boda. Vjerujem da će doći neopterećeni i da će do rezultata pokušati doći jednom zatvorenom varijantom. A koliko sam vidio, bit će i bez dva važna igrača, Šabanovića i Radosavljevića. U svakom slučaju, kvalitetniji smo i sve ovisi o nama.

Marić, Ljubić, Landeka

Protiv Slavije će Široki biti bez trojice igrača.
- Mirko Marić je zaradio treći žuti karton, Mario Ljubić dva žuta i isključenje. Njih neće biti protiv Slavije, ali svakako da na njih računam protiv Čelika. Ivo Džidić se vratio i maksimalno odradio trening, dok je Landeka trenirao s nama, ali još nije spreman, iznio je Musa stanje kadra pred 26. kolo.

O Čeliku kada dođe vrijeme za to

Široki na putu prema Europi ima i opciju Kupa. Protiv Čelika sljedećeg tjedna neće biti lako, jer Zeničani imaju 2:0 iz prve polufinalne utakmice...
- To je važna utakmica, ali ne bih ja sada preskakao Slaviju. Sigurno je da nas čeka naporan tjedan koji želimo uspješno okončati. Pokušat ćemo nadoknaditi zaostatak iz Zenice, poručio je Musa.

Dnevni list

Tri poraza u četiri posljednje utakmice

Posljednji je put Široki dva vezana poraza imao krajem prošle sezone, kada je izgubio u Gabeli i Travniku. Sada je na Kup poraz u Zenici svezan i poraz u Hercegovačkom derbiju, a bila je to treća izgubljena utakmica u četiri posljednje - prije Čelika i Zrinjskog upisan je siguran trijumf nad Radnikom, a prethodno tomu uknjižen je i Kup poraz kod Olimpica.