Musa: Imamo izbalansiran kadar s kojim možemo više

Trener Slaven Musa zadovoljan je odrađenim poslom po pitanju pojačavanja kadra, što ga automatski čini optimističnim za nadolazeću sezonu, piše Dnevni list.
Na prozivci se pojavilo šest novih imena u odnosu na prošlosezonski kadar, no nisu svi ti novaci i nepoznati na Pecari. Josip Barišić, Goran Zakarić, Antonio Soldo i Vlado Zadro su povratnici. Dva u potpunosti nova imena tek su Zvonimir Blaić i Tomislav Mazalović. 

- Manje-više to je to što se tiče pojačanja, doveli bismo eventualno još nekoga samo ako se ukaže sjajna prilika za dovođenjem istinskog pojačanja, rekao je Musa za Dnevni list. Nova imena u pravom smislu riječi, Mazalić i Blaić, po njegovim su riječima veliki potencijali.

- Objektivno, u Mazaloviću smo našli pravo rješenje da pokrijemo odlazak Zlomislića. Pet je godina bio član Cibalije, prošle sezone kao kapetan je zabio osam pogodaka. Ako je bio dobar Cibaliji, bit će i nama. Drukčiji je tip igrača od Zlomislića, ali 90. je godište i kod nas može napredovati.

I o godinu dana mlađem Blaiću ima visoko mišljenje.

- Može igrati lijevog i desnog beka, s tim da je nama važnije pokriti poziciju desnog. Krase ga brzina, trka i moć ponavljanja, što je najvažnije, on nije do kraja oblikovan igrač, pa ćemo mu posvetiti puno pozornosti.
Dva nova imena donijet će dozu svježe krvi, no i neki povratnici na Pecaru Musu čine optimističnim.

- Zakarić je veliki potencijal. Imao je taj problem da u Lokomotivi posljednjih nekoliko mjeseci nije često igrao, tako da mu sada nedostaju utakmice, malo je ispao iz tog ritma..., ali baš zato tu su pripreme. Bit će vrlo važno da se što bolje spremi, a što se tiče njegove kvalitete, ona je neosporna i mogao bi nam biti ogromno pojačanje ako se sve posloži.

Josip Barišić se također vratio kao igrač kojem u posljednje vrijeme nedostaje utakmica. U njegovom slučaju stanka je bila povelika, ali nema sumnje da u Širokom vjeruju da ga mogu "vratiti"..., u suprotnom ne bi ga ni potpisivali.

- Od Barišića očekujem da se sa Stipom Markovićem, mladim reprezentativcem BiH, bori za poziciju. On je iz Širokog otišao kao jedan od najboljih igrača, nakon čega je igrao za Hajduk.
Vlado Zadro? Musa ovdje vjeruje da Široko može dobiti "jackpot".

- On je iz Širokog otišao kao izlazni junior, igrao je za Zrinjski, Zagreb, rješavao je utakmice, ali je bio i igrač koji je imao i problema, objektivnih i subjektivnih. Na njemu je sa se dokaže i nametne, da konačno u potpunosti dokaže potencijal. Sada je zreliji, od njega ne očekujem ništa što već nismo vidjeli, ali baš zato može se dogoditi da proradi i da Široki dobije jackpot.
Antonio Soldo je već branio za Široki, posljednji puta u Europskoj ligi 2011. godine protiv Olimpije...

- On je uvjetno rečeno doveden da bude drugi vratar, dok je u dogovoru s čelništvom kluba Nikola Marić postao treći, ali i trener vratara.
Strateg Širokog sve je ove promjene zaokružio optimističnom najavom sezone, u kojoj je pritisak za osvajanje trofeja splasnuo nakon što je prošle osvojen Kup.

- Minimalni cilj uvijek je isti, izboriti Europu, a smatram da to ovaj Široki može..., imamo jedan izbalansiran kadar s tek dvojicom u potpunosti novih, ali kvalitetnih igrača, koji će se, vjerujem, brzo uklopiti. Isto tako, ponovno želimo trofej. Jasno, činjenica da smo u prvenstvu prošle sezone bili šesti jasno ukazuje na to gdje se možemo popraviti. Što se tiče Europske lige ovog ljeta, nećemo biti favoriti, ali nikome nećemo olakšati posao.

Lagane ozljede, nekompletan kadar

Široki je od petka u pogonu, no Musa nema kompletan kadar na treninzima.
- Mazalović je došao s problemom zadnje lože i do Kupresa ga nećemo do kraja opterećivati. Odvojeno rade i Dalibor Šilić te Damir Džidić, a četiri naša igrača su s mediteranskom reprezentacijom (Mirko Marić, Branimir Odak, Josip Špikić i Ante Petrović, op. a.).

Utakmice, Memorijal

Široki u načelu ima tri dogovorene utakmice, a čini se da je kompletirana i lista sudionika Memorijala Gojka Šuška. Širokobriježani će u srijedu na Kupres, gdje će 22. ovog mjeseca igrati sa Zrinjskim, a 29. s Vitezom. Trebao bi Musa svoj kadar testirati i dan prije polaska na Kupres.
- U načelu je u utorak dogovorena utakmica sa Željezničarom, vjerojatno u Međugorju. Planirali smo možda odigrati i dva puta po 60 minuta, ali kako ni jedni ni drugi nismo kompletni, odradit ćemo vjerojatno klasičnu utakmicu, rekao je za Dnevni list je šef struke.

Od 5. do 7. srpnja Široki će biti domaćin Šuškovog memorijala, gdje će uskočiti još dvije utakmice - još neslužbeno, sudionici će uz Široki biti Hrvatski dragovoljac, GOŠK i Branitelj.