Musa danas počinje svoje prve pripreme sa Širokim

U Širokom su kadrom koji je iznio jesen zadovoljni, pa su ga najvećim dijelom odlučili zadržati. Po završetku jeseni riješili su se tek dvojice igrača, sa Sandrom Bloudekom sporazumno je raskinut ugovor, trener Slaven Musa nakon toga je obznanio da više ne računa ni na Brazilca Bajana, s kojim će Uprava po njegovu povratku iz Brazila riješiti situaciju. To je zapravo bilo to što se tiče odlazaka i tako će i ostati ukoliko ne dođe konkretna ponuda za igrače pod ugovorom, a čini se da je nema na vidiku.
Trener Musa najviše je isticao igrače koji su tijekom zime odradili medicinske zahvate, odnosno govorio da će 'najveća pojačanja biti povratci igrača koji su imali problema s ozljedama', a tu se misli na Davora Landeku, Damira Džidića i Zvonimira Kožulja. Svi oni počet će pripreme, no neće svaki od njih odmah u startu moći maksimalno zapeti. Olakotna okolnost u toj situaciji činjenica je da su pripreme duge, da do početka drugog dijela prvenstva još ima podosta vremena.
Što se tiče novaka koji bi se tijekom zime mogli pojaviti na Pecari, u Širokom ne kriju svoje želje.

- Nama je najvažnije da smo financijski stabilni. Zato nećemo loviti rezultat i pojačanja po svaku cijenu, to nikako ne želimo, rekao je predsjednik UO-a Zlatan Mijo Jelić i dodao: Nećemo se zalijetati s pojačanjima. Ukoliko pronađemo kvalitetno rješenje za krilo, što je trenerova prva želja, dovest ćemo ga.
Jasno, s ovim je potvrđeno da pojačanja još nema na vidiku. A što se plana priprema tiče, Široki će u Hercegovini raditi do 3. veljače. Prethodno tomu ciklus prijateljskih utakmica će početi 26. ovog mjeseca utakmicom s Veležom u kampu Musa-Karačić. Drugog veljače na Pecaru stiže Dinamo, a od 3. do 10. veljače Musin će kadar sudjelovati na međunarodnom turniru u Novigradu, na kojem će odraditi još četiri provjere. Od 15. do 23. veljače uskočit će još jedna ili dvije provjere, a generalka za 16. kolo i gostovanje kod Slavije bit će upriličeni u vidu gostovanja Branitelju, 23. veljače.

Ako ćemo o motivu za rad, Musa i društvo ne trebaju ga posebno tražiti. Široki je jesenski dio prvenstva zatvorio solidnom formom, nakon lošeg otvaranja prvenstva došao je na bod od trećeg mjesta, a u Kupu je izboreno polufinale. Dakle, postavljena je scena za borbeno proljeće Širokog, pred čije je igrače i ove godine kao osnovni cilj postavljen izlazak na europsku scenu.
Još je nešto važno za istaknuti. Kako je Slaven Musa na klupi Širokog debitirao u 3. kolu Premier lige protiv Radnika, ovo će mu biti prve pripreme s momčadi, prilika da svoj način rada dublje ukorijeni. Kako je sam nedavno izjavio, igrači će imati više vremena naviknuti se na njega i njegove prohtjeve, a i on će njih bolje upoznati.

Wagner stiže naknadno

Zimsku stanku ponajbolji igrač Širokog Brijega, Brazilac Wagner, iskoristio je da 'skokne' do domovine. Danas neće biti na prozivci, jer mu je povratni let zakazan za kasnije. Na Pecari se treba pojaviti između 13. i 15. siječnja.

Prošle zime na prozivci - jedno novo ime

Ni prošle zime prozivku Širokog nije obilježio veliki broj novih imena - bilo je samo jedno, Mladen Jurčević. Tadašnji trener Branko Karačić popisao je 28 igrača na prozivci, od čega četiri vratara i sedam juniora kojima je priključenje prvom timu došlo kao nagrada za trud. Od tih mladih igrača Stipo Marković i Ivan Barišić ustalili su se u prvoj momčadi, dok je Zvonimir Kožulj imao nezgodnu ozljedu zbog koje je pauzirao pola godine. Mateju Karačiću bit će ovo drugo priključivanje seniorskoj momčadi.

Dnevni list