Može li Zrinjski u seriju pobjeda?

Serija loših rezultata značila je nekoliko stvari - promjenu na klupi i oproštaj od Kupa prije svega, ali i znatno umanjivanje izgleda u borbi za Europu. Isti su nakon prvog dijela sezone bili više nego realni, štoviše, Zrinjski je zbog jesenskog učinka i plasmana u polufinale Kupa imao najveće izglede nakon Željezničara i Sarajeva, ali eliminacijom iz Kupa i crnim nizom u prvenstvu oni su ipak svedeni tek na teoriju, iako objektivno i dalje postoje.
- Plan koji smo zacrtali nakon poraza od Zvijezde ostaje nepromijenjen, a utakmice koje slijede dat će odgovor možemo li opet napasti treću poziciju. Mi u svakom slučaju nećemo odustati, pobjede ćemo sigurno tražiti u svim utakmicama, ali zacrtani plan ostaje isti, odnosno selektiranje momčadi za sljedeću sezonu, komentirao je nakon pobjede protiv Slavije (2:1) trener Mostaraca Branko Karačić.
Pod Bijelim brijegom definitivno nemaju razloga mijenjati zacrtani plan i to prije svega iz razloga jer "redizajnirani" Zrinjski izgleda puno bolje od onog do utakmice na Grbavici protiv Željezničara (0:0), a od koje su vrlo važne uloge u momčadi dobili mladi vratar Nikola Vasilj, Daniel Graovac u zadnjoj liniji, Luka Brlenić i Ivan Crnov u veznom redu...
- Jako sam zadovoljan kako su igrači reagirali u posljednje dvije utakmice, iako je, objektivno, postojao veliki rizik da bude i drukčije. Neki su, naime, upisali debije, neki dobili priliku na novim pozicijama, dok su pojedinci praktički zaigrali prvi put u drugom dijelu sezone. Sada ćemo vidjeti mogu li tako igrati u kontinuitetu, dodao je Karačić.
Zanimljivo da je protiv Slavije Amer Bekić postigao svoj tek prvi pogodak ove sezone, ali s obzirom da je u nedjelju tek četvrti put krenuo od prve minute, onda to zapravo i ne čudi. Zapravo, najviše čudi što je prošle sezone prvi strijelac Zrinjskog bez minutaže ostao u petnaest od 29 službenih utakmica.
Bilo kako bilo, Zrinjski je opet na pobjedničkom kolosijeku. U sljedećem kolu Mostarci će opet igrati na domaćem travnjaku - GOŠK se čini kao idealan protivnik za novi trijumf, a onda će gostovanje u Bijeljini dati odgovor može li Zrinjski ući u seriju pobjeda...

Raspored do kraja

23. kolo Zrinjski - GOŠK
24. kolo Radnik - Zrinjski
25. kolo Zrinjski - Čelik
26. kolo Rudar - Zrinjski
27. kolo Zrinjski - Gradina
28. kolo Olimpic - Zrinjski
29. kolo Zrinjski - Sarajevo
30. kolo Velež - Zrinjski

Dnevni list