Mourinhu pet utakmica kazne zbog sramotnog ponašanja

"Skandal na Bernabeuu", "Uefa nam ne dopušta igrati protiv Barcelone", "Bilo bi me sram osvojiti Ligu prvaka na ovaj način", samo su neke izjave Portugalca Josea Mourinha nakon prve utakmice polufinala Lige prvaka protiv Barcelone u Madridu. Katalonci su slavili 2-0, a Jose Mourinho morao je na tribinu.

Uefa je protiv prgavog Portugalca pokrenula disciplinski postupak i kaznila ga s pet utakmica zabrane vođenja "kraljevskog kluba" i 50.000 eura kazne. No Mourinho će odraditi "samo" tri utakmice kazne. Jednu je već odradio u uzvratu na Nou Campu gdje je ispadanje svog kluba gledao iz hotelske sobe, a jedna utakmica suspenzije dio je trogodišnje uvjetne suspenzije.

Da je prestao šutjeti, Jose bi vjerojatno mnogo bolje prošao. No nije. Spominjanje Unicefa, Uefe i urote protiv njegovog kluba bila je kap koja je prelila čašu. Osim Mourinha Uefa je kaznila i jednog Barceloninog igrača. Riječ je o rezervnom golmanu Joseu Pintu, glavnom akteru naguravanja prilikom ulaska igrača u tunel nakon prvog poluvremena. On je dobio tri utakmice suspenzije.

izvor: 24sata.hr