Mourinho odlazi

Nogometni alkemičar, kakav se rijetko rađa. Sada u društvu dvojice veličanstvenih  Ernsta Happela i Ottmara Hitzfelda, nakon osvajanja Lige Prvaka po drugi put sa drugim klubom, Portugalac sugerira da je priči došao kraj. Iz večerašnjih komentara to nije teško zaključiti.

"Ovdje (u Italiji) sam osvojio sve. Pobijedio sam Ligu Šampiona dva puta, a znam da mogu tri." , glede Intera i odlaska velemajstor je dodao "Ušao sam u Interovu povjest i ne želim pričati o tome jer ću zaplakati, a to sada ne želim. Što je važno je da Moratti (vlasnik) i Zanetti (kapetan) ostaju. Zanetti je to sve komentirao: "Trener odlazi. Ova pobjeda je njegova!"  

Čovjek legenda je osvojio trostruku krunu, dvije titule u Italiji i ovu, što mu je pošlo za rukom i u Engleskoj, mada je tamo moguća četvorostruka kruna što skoro garantira njegov eventualni povratak na otok. Za sada će to biti Real Madrid, gdje će pokušati i najvjerojatnije postati prvi trener sa tri osvojene najviše Europske titule i to sa čak tri kluba.

Osim znanja donosi i primjer principa, a najviše i jezik bez dlake. Primjer principa je bilo neigranje tada najskupljeg europskog igrača Ševčenka, jer ga nije on htio nego Abramović (vlasnik), a primjer manjka dlake na jeziku su optužbe italijanskih sudaca, geste "lisica", prst "tišine" Arsenalovim navijačima, nazivanje trenerske legende "opsjednutim" (njegovom pozicijom), te sramoćenje svoga nogometaša čiji je podbačaj okarakterizirao "Ramazan je stigao u loše vrijeme. Možda to baš i nije najbolje za njega (karijeru)".

Izlazi iz Intera na vrhuncu slave, kakva je bila vizija izbornika Slavena Bilića. Kamo naše sreće ....

Željko L