Mostarci se oprostili od legendarnog napadača Veleža Muhameda Mujića

muhamed mujić, oproštaj, Mostar
Mujić, koji je u subotu preminuo u 82. godini života, debitirao je za prvu momčad Veleža 1950. godine sa samo 17 godina.

U sljedećih dvanaest godina upisao je više od 300 nastupa u crvenom dresu i zabio 104 gola. Od 1962. do 1966. igrao je za Bordeaux, Dinamo Zagreb i belgijski Beringen, nakon čega se vratio u svoj Mostar, gdje je završio karijeru 1968. godine.

Nakon što je otišao u igrački mirovinu 1968. godine nastavio se baviti nogometom kao direktor Veleža i šef stručnog stožera. U suradnji sa Sulejmanom Repcom 70-ih godina prošlog stoljeća stvorio je jednu od najvećih Veležovih generacija.

- Mujić je prvi prepoznao talent Blaža Sliškovića. Za njega je rekao da će biti svjetska klasa i da ga je Baka samo malo slušao Maradona mu ne bi bio ravan - istaknuo je Hebibović.

Od Mujića se oprostio i legendarni vratar Veleža Enver Marić.

- Moja karijera je počinjala na zalasku njegove karijere, ali mogu reći da nam je on pokazao put. Bio je dobar čovjek i izvrstan nogometaš, najbolji u Bosni i Hercegovini i sigurno jedan od najboljih u bivšoj Jugoslaviji. U ta vremena da netko iz Mostara bude kapetan reprezentacije bilo je neshvatljivo, a to je njemu uspjelo - istaknuo je Marić.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako je Mostar izgubio velikog čovjeka i sportaša.

- Generacije mladih Mostara sjećat će ga se kao čovjeka koji je prenosio svoje veliko znanje i utjecao da se što više mladih uključi u nogomet i da se kroz njega izgrađuju kao sportaši i kao ljudi. Svi mi ostali našeg Muhameda, siguran sam, sačuvat ćemo u lijepoj uspomeni i dugom sjećanju i zahvaliti mu za sve što nam je dao sportu ovog grada - dodao je gradonačelnik Bešlić.

Na komemoraciji su pročitani i brojni telegrami sućuti koji su stigli sa svih strana svijeta od bivših suigrača i prijatelja Muhameda Mujića.

Fena