Mostar: Odigrana utakmica za malog Andija

rektorat, Andi Milas
U utakmici u kojoj „svi pobjeđuju", kako su naglasili organizatori, u regularnom dijelu snage su bile izjednačene (3:3), a nakon izvođenja penala bolja je bila ekipa Rektorata (4:1). Strijelci za ekipu Rektorata bili su u regularnom dijelu prof. dr. Stjepan Skoko, prof. dr. Iko Skoko i prof. dr. Marin Ćorluka, dok su penale zabili prof. dr. Zoran Tomić, prof. dr. Marin Ćorluka, prof. dr. Zdenko Klepić i Miroslav Džidić.

Izjednačenost ekipi Studentskog zbora u regularnom dijelu utakmice donijeli su Grgur Ćorić, Nikola Kosić i Zdravko Grubešić dok se sjajnom golmanu Rektorata Goranu Lovriću u izvođenju penala mreža zatresla samo jednom i to pogotkom Grgura Ćorića.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić naglasio je kako je humanitarna dimenzija ovoga susreta najvažnija te kako ovakav vid pomoći predstavlja sreću i zadovoljstvo za Sveučilište u Mostaru koje ima važnu ulogu u cijelom društvu.

„Simbolična pomoć može potaknuti i druge da se uključuju u svaki vid pomoći pojedincu ili društvenoj skupini", izjavio je rektor Tomić, dodavši kako se ovaj događaj može također tumačiti kao nastavak dijaloga između vodstva Sveučilišta i samih studenata jer više komunikacije znači i više povjerenja.

Predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić naveo je kako mu je zadovoljstvo organizirati ovakve humanitarne akcije zahvalivši svima koji su se odazvali. Naglasio je kako studenti u situacijama poput ove uvijek pokažu veliko srce.

„Čuli smo za malog Mostarca Andija Milasa koji boluje od neizlječive bolesti i htjeli smo pokrenuti neki vid humanitarne akcije u znanju da će se naši studenti odazvati kao i svaki put kad je nekome bila potrebna pomoć te odvojiti onoliko koliko mogu od svojih prihoda", rekao je Džoić.

Teško bolesni dvanaestogodišnji Andi Milas iz Mostara, ima najteži oblik epilepsije, stenosu srčane aorte i celijakliju te Sy. West sindrom i Sy. Wiliams sindrom. Svatko tko želi pomoći ovom dječaku iz Mostara, može to uplatom na žiro račun od Sperbank BiH - broj 1402O10018351995, sa naznakom - ''za malog Andija''.

Gabrijela Arapović

Treći.ba