Morata i Tevez srušili Real!

Carlos Tevez, otmičar, otmica, uefa liga prvaka, Carlos Tevez, Real Madrid, Juventus
Real Madrid je stigao u Torino sa 444 minute bez primljenog gola u gostujućim utakmicama Lige prvaka , no ne samo da je primio gol, nego je izgubio od Juventusa u prvoj utakmici 2:1. Stara dama odlično se snašla u polufinalu natjecanja u kojem je prošli put igrala prije 12 godina, kad su u Torinu u istoj fazi također svladali kraljevski klub.

Bianconeri su tako došli do šeste domaće pobjede u natjecanju protiv los blancosa te su ostali na samo jednom porazu pred svojim navijačima u posljednjih 55 utakmica u zadnje dvije godine.

Allegrijevi junaci bili su Alvaro Morata , koji je donio vodstvo već u 8. minuti te Carlos Tevez , koji je iz 11-erca u 57. minuti poništio izjednačenje Cristiana Ronalda iz 27. minute.

Juve je na najbolji način iskoristio početni pritisak kad je Carlos Tevez probio lijevi bok Reala, ušao u šesnaesterac i dobro pucao. Casillas je obranio, no loptu je samo odbio. Na nju je natrčao Morata i neometano zabio. Zanimljivo, tri od četiri posljednja Juveova golu Realu zabili su Španjolci , a prije Morate dvaput je zabio Llorente.

Juventus je posljednji put u polufinalu Lige prvaka bio prije 12 godina upravo protiv Reala. U prvom susretu Real je slavio 2:1, no Juventus je u uzvratu s Igorom Tudorom u sastavu pobijedio 3:1 i ušao u finale, no u završnom ogledu na Old Traffordu torinski sastav je izgubio od Milana nakon izvođenja jedanaesteraca. Od mnogih zvijezda koje su tada igrale za Juventus i Real u sastavima su ostali još jedino vratari Gianluigi Buffon i Iker Casillas.

JUVENTUS - REAL MADRID 2:1

TORINO. Arena Juventus - 41,182 gledatelja; Sudac: Martin Atkinson (Engleska);
Strijelci: 1:0 Morata (9), 1:1 Cristiano Ronaldo (27), 2.1 Tevez (58-11m)
Žuti kartoni: Bonucci, Tevez, Vidal, Chiellini / Marcelo, Carbajal, James
Crveni kartoni
JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Sturaro (od 64. Barzagli) - Vidal, Morata (od 80. Llorente), Tevez (od 85. Pereyra)
REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo - Ramos, Kroos, Isco (od 63. Hernandez), James Rodriguez - Bale (od 85. Jese), Ronaldo