Modrić: Želim osjetiti Ligu prvaka kad s Dinamom nisam mogao

Modrić je 2006. došao na korak do najeltinijeg natjecanja, no na korak je i ostao...

- Jednom sam bio blizu, ali tada sam igrao u zagrebačkom Dinamu i Arsenal je bio veliki favorit. Nismo mogli toliko daleko.

Sjetio se kako ga emocije preplavile kada su u utakmici s Manchester Cityjem osigurali četvrto mjesto na ljestvici i borbu za Europu.

- Kada sam izašao iz igre par minuta prije kraja, svi na klupi bili smo nervozni. Sudac je odsvirao kraj, u euforiji smo nagrnuli na teren da zajedno proslavimo. Znamo koliko to znači svima i htjeli smo doći bliže navijača da zajednički podijelimo sreću - kazao je Modrić.

Zna da su očekivanja visoka, no vjeruje je da Tottenham može puno više.

- Tada sam mislio kako je to velika stvar za nas, no ako se plasiramo u skupinu Lige prvaka, ovaj će klub otići na još višu razinu, što i zaslužuje - ističe Luka koji jedva čeka sljedeću sezonu.

- Iza nas je odlična godina. Imamo vrhunsku ekipu s po dva dobra igrača na svakoj poziciji. To nam je jako bitno jer je sezona u Engleskoj duga i nema vremena za odmor - rekao je Modrić.

Dok se neki njegovi suigrači budu borili sa svojim reprezentacjiama za svjetski naslov, Luka će ih, kao u reklami za hrvatsko pivo, gledati preko malih ekrana.

- Šteta je ne biti tamo. Utakmice ću gledati na televiziji. Bolno je što se nismo plasirali, no treba gledati prema kvalifikacijama za Euro 2012. Bilo bi masovno razočaranje ne plasirati se nakon ove katastrofe. Teško nam je bilo prihvatiti, no moramo se nositi s time.

Poželio je Spursima koji putuju u JAR.

- Zbog mojih suigrača, volio bih da Engleska uzme titulu. Puno sreće želim i Palaciosu s Hondurasom te Bassongu i Assou-Ekottou s Kamerunom. Volio bih da svi budu dobri, no Englezi imaju najveće šanse.

dalje.com