Modrić zabio i asistirao u golijadi Reala!

...odigrati preko vikenda, 36. je na rasporedu tek za desetak dana, no ne i za madridske klubove, koji su već odigrali svoje dvoboje tog kola. Real je kod kuće deklasirao Malagu uz pogodak i asistenciju Luke Modrića koji je odigrao samo 65 minuta utakmice, dok je Atletico bio uvjerljiv u gostima kod Pranjićeve Celte...

Drugu utakmicu 36. kola La Lige odigrao je još jedan madridski klub, ali ovoga puta kod kuće u španjolskoj prijestolnici. Real Madrid je na svom Santiago Bernabeuu ugostio jaku momčad Malage u derbiju dana, možda i cijelog kola, koje će biti kompletirano za desetak dana. SLukom Modrićem ponovno u prvih 11, Jose Mourinho krenuo je po nova tri boda u ovoj za Real potpuno izgubljenoj sezoni.

Madriđani su utakmicu počeli fantastično, a ponajbolji pojedinac domaćina bio je upravo Modrić. Real je poveo zahvaljujući prvom korneru na utakmici, kojeg je izveo upravo Modrić, i to unutar prvih 180 sekundi igre. Raul Albiol glavom je najbolje reagirao na centaršut Modrića iz kornera te doveo ekipu u bijelim dresovima u vodstvo od 1:0.

Nedugo zatim Malaga se pribrala i brzo uzvratila. Već u 15. minuti proradila je južnoamerička veza Andalužana; Urugvajac Diego Lugano uposlio je Paragvajca Roquea Santa Cruza, koji je poravnao rezultat, međutim, sreća gostiju trajala je samo šest minuta.

Prvi šok uslijedio je u 21. kada je izravni crveni karton za goste dobio desni bek Sergio Sanchez, a suđen je i penal za Real, kojeg je, na sreću po goste, promašio Cristiano Ronaldo. No, pet minuta kasnije Real je ipak opet poveo i to golom baš Cristiana Ronalda, koji se iskupio za raniji promašaj s bijele točke, na asistenciju Xabija Alonsa, da bi potom domaćini povećali svoje vodstvo na 3:1 pogotkomMesuta Özila, kojeg je uposlio raspoloženi Ronaldo.

Tri minute kasnije, u 36., golijada je prolongirana, ali ne na domaćoj strani. Ponovno je na gol zaostatka stigla Malaga, koja je preko svog drugog, lijevog bekaAntunesa, došla do 3:2, međutim, uslijedio je novi šok. Gostima se ozlijedio golman Willy Caballero, umjesto kojeg je morao ući odlični Kamerunac Carlos Idriss Kameni koji je stao na gol. Bio je to veliki udarac za Malagu budući da je zbog isključenja Sancheza morao izaći napadač Julio Baptista, umjesto kojeg je ušao defenzivac Manuel Iturra, i to samo petnaestak minuta ranije.

Sve to dovelo je do novog pogotka Reala, a on je uslijedio pred sam kraj prvog dijela. Za 4:2Los Blancosa na poluvremenu zabio je Karim Benzema, a još jednu asistenciju upisao je izvrsni Ronaldo. Stoga je Mourinhova momčad mogla sigurno otići na odmor i otvoriti drugo poluvrijeme.

A to je i učinila. Kao i u cijelu utakmicu, u drugo poluvrijeme domaćin je startao suvereno, a novi pogodak stigao je u 63. minuti, i to u režiji Luke Modrića. Hrvatski veznjak uposlen je od Benzeme te je matirao Kamenog za velikih 5:2 Reala.

Do kraja dvoboja, samo je još jedan crveni karton dobila Malaga, a isključen je zbog drugog žutog kartona argentinski stoper Martin Demichelis, čije je mjesto zauzeo odmah potom Amerikanac japanskih i nigerijskih korijena,Oguchi Onyewu, koji je odmijenio Eliseua. Ritam utakmice poslije petog gola Reala pao je, uslijedile su zamjene i "razvodnjavanje" kvalitete igre, a dvoboj je zaključen šestim golom Madriđana i s devetoricom Andalužana na terenu. Angel Di Maria, koji je ušao s klupe upravo umjesto Modrića u 65. minuti, postavio je konačnih 6:2 Reala u posljednjoj minuti dvoboja, a potučena Malaga morala je priznati težak poraz na Bernabeuu.

U prvoj utakmici dana i samog 36. kola Primere, Atletico Madrid nadigrao je momčad Celte u Vigu uz uvjerljivih 3:1. Momčad Diega Simeonea protutnjala je do pobjede nakon relativno mirnog prvog dijela, koje je završeno bez pogodaka uz izostanak većih uzbuđenja.

No, u nastavku su Los Colchonerosi prevagnuli zabivši tri pogotka, a prvi je loptu iza leđaVarasa, vratara Nebeskoplavih, smjestio BrazilacDiego Costa, koji je glavom poentirao poslije ubačaja Mirande. Dogodilo se to nakon samo dvije minute igre u nastavku, a Atletico je vodstvo udvostručio u 66. minuti prekoJuanfrana, kojem je dodao upravo Diego Costa.

Rojiblancosi su stavili "točku na i" u 86. minuti kada je za konačnih 3:1 zabio KolumbijacRadamel Falcao, dok je njegovom pogotku dvije minute ranije prethodio počasni zgoditak Celte. Strijelac jedinog pogotka domaćina u ovoj utakmici bio je Augusto Fernandez, dok Hrvat u redovima poražene ekipe, Danijel Pranjić, nije bio u sastavu za ovu utakmicu.

Piše:
Ivan Dominik

HRsport.net