Modrić skinuo rukavice i poslao oštru poruku Messiju i Cristianu Ronaldu

Modrić skinuo rukavice i poslao oštru poruku Messiju i Cristianu Ronaldu

Hrvatski kapetan i najbolji igrač svijeta u 2018. Luka Modrić prokomentirao je egoistično ponašanje Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji se nisu pojavili na dodjeli najvećih individualnih nagrada u svijetu nogometa, FIFA-inog izbora The Best i Zlatne lopte France Footballa. Obje nagrade osvojio je upravo Modrić.

„Ne mogu ja govoriti zašto netko nije došao na neku podjelu priznanja, to je njihov izbor. Da je logično, nije. Ispada kao da ti izbori i trofeji imaju važnost i vrijednost samo onda kada ih oni dobiju. Nije to fer ni prema kolegama igračima, ni prema glasačima koji su deset godina njih proglašavali najboljima, a ni prema nogometu i navijačima. No ponavljam, svatko se ponaša onako kako on misli da treba", kazao je Modrić u velikom intervjuu za Sportske novosti.

Valjda im je teško prihvatiti prvi prekid njihove dominacije, iako treba reći da je Leo Messi glasao za vas.

„Gledajte, stvari su, po meni, vrlo jednostavne; Cristiano Ronaldo i Messi dva su fenomena koja su igrački dominantna desetak godina. Iznad svih po kvalitetama. Ali ovdje govorimo o sezonskom učinku i valjda nešto znači to što su isti rezultati glasanja kod izbornika, trenera, igrača, legendi nogometa, novinara i navijača. Ili su oni svi istovremeno u zabludi? Ako ćemo glasati o kvaliteti igrača, onda jedino preostaje da odmah podjele sve trofeje za Messija i Ronalda dok god budu aktivno igrali te da se ukinu bilo kakvi izbori", kazao je, među ostalim, Modrić u razgovoru za Sportske novosti.