Modrić: Radije bih četvrto mjesto i Ligu prvaka nego FA Cup

- Najviše bih volio da uspijemo u jednome i drugome - rekao je Modrić novinarima na press-konferenciji kroz smijeh i nastavio:

- Ako baš inzistirate, osobno bih radije izabrao proboj u Ligu prvaka nego osvajanje FA Cupa. Znam da je FA Cup veliko natjecanje. Ipak, s obzirom da nikad nisam igrao Ligu prvaka, s obzirom da je Tottenham nikad nije igrao, izabrao bih tu opciju.

- Liverpool, Manchester City i Aston Villa bit će nam veliki rivali u borbi za četvrto mjesto do kraja sezone. Bit će vrlo zanimljivo. Nadam se da ćemo mi biti ti, ali sasvim sigurno neće biti lako. Nama još predstoje utakmice s Manchester Unitedom, Chelseajem i Arsenalom. Imamo vrlo težak raspored, ali ima ga i City. Veliki će test za nas biti dvoboj s Chelseajem. On će nam pokazati gdje nam je mjesto: jesmo li doista spremni za Ligu prvaka ili još uvijek moramo raditi da bismo bili spremni - kazao je playmaker trenutačno četvrtoplasirane momčadi na ljestvici, koja danas (13.45) otvara 30. premierligaško kolo domaćim srazom s Blackburn Roversima.

Također je Modrić odgovarao na pitanja o fizičkim aspektima vlastite igre, strahu od možebitnih novih ozljeda, kao i o svojim trenerima u Tottenhamu, Juandeu Ramosu i Harryju Redknappu.

- Sasvim sam spreman za fizičke zahtjeve koje nosi Premier liga. Ne bojim se opasnih startova suparnika. Ne vidim u njima nikakav problem. On su dio nogometne igre.

- Možda me neki igrači ciljaju, no ne mislim na to. Nastojim se fokusirati na vlastitu igru, ne vjerujem da bi bilo koji nogometaš svog kolegu išao namjerno ozlijediti. Ponekad se događaju teške ozljede poput Eduardove ili Ramseyjeve, ali, ponavljam, niti jedan profesionalac iz respekta prema samome sebi ne bi mogao ići namjerno ozlijediti suparnika.

- Navikao sam se na fizički aspekt igranja u Engleskoj. Osjećam se odlično i nemam nikakvih problema. Svakodnevno radim na jačanju vlastitog tijela u teretani i postajem sve snažniji zbog utakmica koje igram svakog tjedna.

Iako je zapravo procvao pod ravnanjem Harryja Redknappa, Modrić je priznao da će Španjolac Juande Ramos ostati zauvijek u njegovu srcu.

- Nikad nisam zažalio što sam došao u Spurse. Nismo startali dobro u prošlu sezonu. Postalo je teško jer su očekivanja bila velika. Mučili smo se, no uspjeli smo i danas sam sretan zbog toga. Što se dogodilo, dogodilo se. Više se ne osvrćem na to.

- Što se tiče Juandea Ramosa, uvijek ću mu biti zahvalan. On me želio i doveo me. Od dolaska Harryja Redknappa počeo sam, međutim, igrati bolje. Harry mi je dao jako puno samopouzdanja, objasnio mi što od mene očekuje i dao mi slobodu da se izrazim kroz vlastiti nogometni stil. To mi je jako puno pomoglo.