Modrić: Poljud mi odgovara, skidamo prokletstvo

'Imamo imperativ pobjede, siguran sam da ćemo taj cilj i ostvariti. Ima bitnih igrača koji nam nedostaju, morat ćemo bez njih, ali Hrvatska ima kvalitetnih igrača. Siguran sam da ćemo svi biti na visini zadatka i da ćemo pobjediti Gruziju', govori Modrić.

Slična priča bila je i uoči utakmice u Tbilisiju. Odlični treninzi, optimizam je bio na vrhuncu, a onda hladni tuš, piše tportal.hr.

'Taj poraz nas je sve ostavio u šoku, nitko od nas nije mogao vjerovati da možemo odigrati tako slabo. I taj poraz u Tbilisiju treba nam biti motiv da pokažemo da je to bio jedan loš dan reprezentacije', kaže Modrić.

U sredini terena vodit će se velika bitka. A Modrić će biti lišen pomoći prvih suradnika Kranjčara i Rakitića, neće biti ni Petrića. Praktički, ostao je jedini pravi kreator igre i na njegovoj igri počivati će hrvatske ambicije.

'Ono što je sigurno, dat ću sve od sebe i pokušati pomoći da dođemo do pobjede. No, jedan igrač u reprezentaciji nije bitan, ne želim sebe stavljati u prvi plan. Važno je da cijela momčad bude na nivou, samo tako možemo do pobjede', rekao je Modrić.

Čime Gruzija može iznenaditi Hrvatsku? Ako je ono u Tbilisiju bio samo rijetko loš dan, onda je za pretpostaviti da se neće ponoviti. Modrić ne očekuje neko iznenađenje od strane Gruzije.

'Znali smo da su čvrsti u obrani, da se dobro i gusto postavljaju. U Tbilisiju im je na ruku išao i slabiji travnjak što nama nije odgovaralo. Ma, oni će isto igrati i ovdje, ali mi ćemo ovaj put biti drugačiji. Osjetili smo poljudski travnjak, fantastičan je, vjerujem da ćemo imati veliku podršku publike... Svi uvjeti su tu da pobjedimo', - kazao je Modrić.

Nekako se poput crnog oblaka stalno napominje ta neugodna tradicija po kojoj Hrvatska još nikada nije pobjedila u Poljudu.

'Znam za to, to je bio takav splet okolnosti oko kojeg ne treba razbijati glavu. Gruzija je jedna nova utakmica, vrijeme je da se ta tradicija sruši. Siguran samo da ćemo uspjeti u tome, pa da se više ne priča o tome kako Hrvatska nikada nije pobjedila u Poljudu', nasmijao se Modrić.

Taj poljudski travnjak plavokosom Zadraninu u lijepom je sjećanju. Ne sjećamo se utakmice, kada je igrao u dresu Dinama, da nije odigrao impresivnu partiju.

'Ne mogu se požaliti da mi Poljud ne odgovara, u dresu Dinama sam Hajduku zabio neke odlučujuće golove. Lijepo je igrati ovdje, tako će biti i protiv Gruzije', kaže Modrić.

Iza njega je odlična sezona u Tottenhamu. Na svjetskoj nogometnoj sceni Luka bere pohvale, jedan je od najtraženijih igrača u Europi.

'Trenutno nisam s tim opterećen, važnija mi je Gruzija. Lijepo je pročitati pohvale, čuti da te svi hvale. To je baš lijepa spoznaja, a na meni je da to potvrđujem iz utakmice u utakmicu, znam da se ne smijem opustiti', rekao je Modrić.

Kad već nije želio pričati o klupskoj budućnosti, vratili smo se na reprezentativnu. Izbornik Slaven Bilić uvjeren je da Hrvatske sve može pobjediti do kraja.

'Slažem se da možemo sve pobjediti do kraja. Imamo povoljan raspored, možda posljednja utakmica neće ni odlučivati i da ćemo sigurno putovati na prvenstvo Europe. Bila bi tragedija da nakon propuštenog Svjetskog prvenstva ne odemo na Euro. Uopće ne razmišljam o takvoj varijanti, jer sam siguran da ćemo se plasirati u Poljsku i Ukrajinu', zaključio je Modrić.