Modrić: Jurit ću kao ono čudo od čovjeka Olić!

Što misli onaj kojeg se toliko priziva iako Spursima ide vrlo dobro u ligi?

Ništa ne boli i to je najvažnije - kaže Modrić za Sportske novosti, kojeg je poziv zatekao u londonskom domu. - Išao sam bez zadrške ili bojazni u duele. Naravno, razlika je između prijateljske i službene utakmice.

Redknapp je najavio da će vas brzo aktivirati, a Spursi u subotu igraju s Wolverhamptonom?

- U kadru sam!

Početak s klupe?

- Mislim da je to logično. Nema smisla žuriti nego dozirano ići po 20, 30 minuta, postupno podizati razinu spremnosti. Jer u Premier ligi nema kalkuliranja, moraš uvijek ići 200 na sat.

Tottenham igra kvalitetno, uz malo više koncentracije i sreće mogao je imati i više bodova na kontu. Je li pravo vrijeme za vaš povratak?

- Trenutak je idealan, osim što momčad igra dobro slijedi i mnogo utakmica. Doziranje snaga je nužno da Tottenham stalno igra na visokoj razini. Nadam se da će se ubrzo vratiti King i Woodgate, koji su ozlijeđeni, oni su jako važni za Spurse.

Sve važniji je, uz već potvrđenog Ćorluku, i Niko Kranjčar?

- Odlično se snašao, ali to ne čudi. Osim što je vrhunski nogometaš Niki je ipak lakše igrati u objektivnoj mnogo jačoj momčadi nego što je bio Portsmouth.

Rekli ste da Tottenham želi u Ligu prvaka?

- Vjerujemo u taj cilj, a igre koje pružamo i širok kadar vrhunskih igrača osnažuju to uvjerenje. Kao i uvijek teren će pokazati jesmo li na razini ambicije.

Tottenham već tri mjeseca nije doveo niti jednog Hrvata, što se događa?

- Ha, ha - Lovren? O toj mogućnosti znam tek iz domaćih medija.

Gomez sve bolje brani, ali Pletikosa je navodno i dalje pod prismotrom Redknappa?

- Mogu samo reći da se raspitivao o njemu i njegovom oporavku.

Što kažete o Dinamovoj odličnoj partiju u Bruxellesu?

- Bilo je super. Napokon jedna euro utakmica u kojoj su uz obrane odličnog Butine imali i malo sreće da im suparnik nije odmah kaznio pogrešku.

Osim što moraju dobiti Temišvar, Modri za zimski europski san ovise i o motivaciji Ajaxa?

- Nemam dvojbi da će Ajax igrati maksimalno, pogotovo su učinkoviti kod kuće. Druga je stvar za što će biti dovoljan taj maksimum. I Englezi su išli pošteno u Ukrajini, ali nije bilo dovoljno za rezultat koji bi nama omogućio ulaz u repesaž.

Jedva čekate Premier ligu?

-U ovih stotinjak dana pauze i prve ozbiljnije ozljede u karijeri dodatno sam spoznao koliko mi doista znači nogomet. Toliko sam “ogladnio” da ću terenom juriti kao ono čudo od čovjeka Olić!

Jedva čekate i lipanj, kad ćete postati prvi put roditelj?

-Prožimaju me posebne emocije koje dijelim s mojom Vanjom i našim obiteljima. Da sam sretan, malo je reći.