Modrić je vrijedniji igrač od Ibrahimovića i Džeke!

Lionel Messi je ispred Cristiana Ronalda i Andresa Inieste, a Luku Modrića analitičari su svrstali na 23. mjesto. Tvrde da Realov veznjak trenutno košta 38 milijuna eura, što je za 15 posto više u odnosu na njegovu cijenu od prije godinu dana. Modrić je tada bio na 28. mjestu ljestvice. Ove godine, iza njega su Edin Džeko, Zlatan Ibrahimović, Fernando Torres, piše index.hr.

Osim Ronalda, još su četiri Realovca skuplja od Luke; Ozil, Di Maria, Benzema i Higuain.

Messi prema ovim procjenama vrijedi 140 milijuna eura. Njegova cijena porasla je čak 40 posto! Ronaldove usluge poskupile su za 7 posto i sada koštaju 96.3 milijuna eura. Za Iniestu je potrebno izdvojiti 68.4 milijuna eura. Wayne Rooney je četvrti, a Falcao peti, nakon skoka za čak 35 pozicija. Danas vrijedi 56.1 milijuna.

Prvi Brazilac na ljestvici tek je na šestom mjestu, 20-godišnji Neymar.

Na popisu 60 najvrjednijih nogometaša 14 je reprezentativaca Španjolske, a zajedno vrijede 531 milijun eura. Argentina je zastupljena sa sedam igrača koji vrijede 365 milijuna, a Brazil sam osam igrača u vrijednosti od 297 milijuna eura. 39 igrača na listi najskupljih su Europljani, njih 20 iz Južne Amerike te samo jedan Afrikanac. Barcelona je najmoćniji klub, zastupljena s deset nogometaša u vrijednosti od 490 milijuna eura.