MNK Zrinjski: Plemići sa trećeg mjesta gledaju na vrh

mnk zrinjski-leotar
Dvadeset četiri osvojena boda imaju "Plemići", jedan manje od "Centra" i šest manje od lidera, gradskog rivala FC "Mostar SG".

Mostarski "Plemići" su po mišljenju većine ljubitelja futsala u BiH igrali najljepše u futsal ligi. Od dolaska hrvatske žive legende futsala, Nikole Tomičića na kormilo ekipe iz Mostara su se preporodili. Prošle godine u ovo doba su jedva došli do plej ofa, a sada imaju i dalje šanse da se bore za titulu.

- Klub kao klub je smogao snage poslije svih odlazaka i kada su nas svi već otpisali. Rekao sam na početku sezone da će se "Zrinjski" itekako pitati u ovoj ligi, i vidimo da tako i jeste. To smo uspjeli zahvaljujući, prije svega, moćnom treneru koji je u ekipu ubacio želju za pobjedom izvlačeći iz svakog od pojedinaca maksimum njegove mogućnosti, rekao je  portal predsjednik MNK "Zrinjski", Zdravko Čagalj.

Prvi čovjek ekipe sa lentom na dresu dodao je da je rezultat mogao biti i bolji. Smatra da je "Zrinjski" mogao imati i koji bod više, ali da je ključni razlog za njihovo odsustvo nedostatak iskustva.

- Sigurno smo mogli više. Niko nas u prvom dijelu sezone nije nadigrao. Imali smo tri remija, i u svim tim utakmicama smo imali vođstvo u drugom dijelu, ali nam je nedostajala mirnoća da ih privedemo kraju. I u jedinom porazu od lidera smo vodili i vladali utakmicom, ali smo u jednoj minuti sve prosuli. Jednostavno, plaćamo danak neiskustvu.

Čagalj ističe da uprava kluba još uvijek nije imala sastanak, te ne može da govori o nastavku sezone.

- Uprava još uvijek nije imala sastanak. Imaćemo ga poslije nove godine dok se svi presaberemo i odmorimo. Tako da ćemo o planovi za drugi dio sezone govoriti poslije Nove godine.

Za MNK Zrinjski su ove polusezone nastupili: Mirko Hrkać, Haris Skuhan, Zvonimir Ćavar, Romano Vlaho, Ivan Drežnjak, Darko Raguž, Franjo Delić, Vedran Vukša, Adrian Beriša, Ronald Korać, Bojan Ljubomirović, Emrah Sarić, Luka Suton, Marin Suton, Ivan Sušac, Denis Zelenika, Stjepan Čerkez, Marko Čolak.

Lista strijelaca: Mirko Hrkać 19, Romano Vlaho 12, Zvonimir Ćavar 5, Ivan Drežnjak 5, Luka Suton 4, Franjo Delić 3, Emrah Sarić 3, Ivan Sušac 1, Vedran Vukša 1, Marin Suton 1

futsalbalkan.com