FOTO  MNK Seljak Livno pobjednik turnira „ Davorin Dado Merkler “ u Vukovaru

Sudjelovalo je 16 ekipa. Pored lokalnih momčadi ove godine na poziv generala Antuna Luburića i gospodina Ante Đapića gostovala je i ekipa MNK Seljak iz Livna, koja je nastupila pod imenom Vran elektro. Natjecanje se odvijalo u četiri skupine, čiji su pobjednici odmjerili snage u polufinalu:

Fortuna - Klub mladih Sotin 4:1
HDZ - Vran elektro 2:4

U borbi za 3. mjesto , nakon vodstva ekipe iz Sotina, HDZ je u 2. poluvremenu napravio potpuni preokret, te je utakmica završila rezultatom 3:1 za HDZ. U finalnoj utakmici momčad Vran elektro je vođena iskusnim trenerom - igračem Antom Anićem i na krilima najboljeg strijelca turnira dr Darka Čondrića, uvjerljivo slavila pobjedu nad Fortunom , rezultatom 5:0 i stekla velike simpatije gledatelja, među kojima je značajan broj iseljenih Hrvata iz Livna.

Pobjednička momčad pružila je priliku da na njihova vrata povremeno stane i mladi vratar pionira HNK Cibalije, livanjskih korijena, Damjan Vojnić. Vrijedni organizator je na kraju turnira nagradio najbolje ekipe i pojedince, a gosti iz Livna darivali su ih Livanjskim sirom , knjigama fra Marijana Karaule o stradanju livanjskih Hrvata , te klubskim rekvizitima.

Slavlje sudionika , organizatora i vjerne publike se nastavilo u prostorijam HNK Mitnica do kasnih večernih sati.

Foto i tekst : Marijana Vojnić