FOTO/VIDEO  Mladim nogometašima iz Mostara prvo i drugo mjesto na velikom turniru u Italiji

MAS, turnir, italija

 Preko 350 ekipa iz 12 zemalja uzelo je učešće u trodnevnom natjecanju dječaka i djevojčica uzrasta od 6 do 15 godina. Bosnu i Hercegovinu je predstavljao naš MAS (Mostarska asocijacija sporta). Sekretar MAS-a, Džemal Bašić ne krije oduševljenje postignutim rezultatima u ovako kratkom periodu i dodaje da pobjeda na turniru u Aosti nije nikakva slučajnost. Za naš portal kaže:

''U samo godinu dana postojanja MAS je pokazao da jedna zdrava ideja, stručan rad i jasna strategija mogu vratiti Mostaru nekadašnji sportski sjaj. Ne treba niti napominjati kakve je sve nogometne i malonogometne majstore dao ovaj grad do devedesetih godina. U posljednjih dvadeset godina je osjetna stagnacija, što je i razumljivo s obzirom na neuvjetnost bavljenja sportom. Mi nastojimo svim silama da promijenimo ovdašnja razmišljanja i privolimo djecu da se bave sportom. Posjedujemo izuzetno stručan kadar, tako da ovo prvo mjesto kategorije 2003 i drugo mjesto kategorije 2001 na turniru u Aosti samo potvrđuje njihov kvalitetan rad.''

Vrhunska organizacija Trofeja Topolino nikoga nije ostavila ravnodušnim. Sam podatak da se na ovoj manifestaciji okupilo preko 3 500 dječaka govori dovoljno o ozbiljnosti projekta. Biti dio ove priče za svakoga od nas predstavljalo je neprocjenjivo iskustvo, a mogućnost odigravanja obadva finala u početku se činila samo snom. Odlaskom na ovaj turnir cilj nam je bio prvenstveno ''nagraditi'' naše momke koji su se posebno istakli tijekom protekle godine. Iako sama ideja MAS-a ne stavlja kao prioritet rezultate, moram istaći da je prelijep osjećaj doći do samoga finala i osvojiti turnir.

HERCEGOVINA.info