FOTO  Mladi nogometaši Academice iz Sarajeva na pripremama u Međugorju

Academica Sarajevo, predpioniri, pjetlići, nogometna akademija, F.A. Academica Sarajevo

(sve slike sa treninga su u galeriji!)

Kako su nam rekli iz Academice, Međugorje su odabrali zbog vrhunskih uvijeta u Sportskom centru, najboljih u BiH, zatim top usluge, i  naravno, vremenskih prilika u ovom periodu godine.

U Međugorje je stiglo 45 dječaka iz kategorije predpionira i pjetlića u pratnji pet trenera. Trener predpionira, Kemal Ajkunić, i njegov asistent, Mahir Hamamdžić, su prezadovoljni terenima Sportskog centra, te činjenicom da u periodu kada su tereni u Sarajevu prekriveni snijegom, imaju priliku da rade u ovakvim uslovima.

Pjetlići su posebna priča. Dok su predpioniri već na pragu krajnje ozbiljnog rada, pjetlići pored sportske komponente, u kampu imaju i mnogo zabavnih aktivnosti, a uče se i osamostaljivanju. Treneri pjetlića, Jasmin Kolašinac i Emir Kurtić, imaju samo riječi hvale za hercegovačku ljubaznost i ambijent u Centru, te su sigurni da se uskoro vraćaju opet.

Obje kategorije dječaka u sklopu svog boravka u Međugorju treniraju dva puta dnevno, a na programu su i po dvije prijateljske utakmice za svaku kategoriju.

Trener Tarik Cerić je ovdje boravio mnogo puta kao igrač, a sada je tu u ulozi koordinatora aktivnosti F.A. ACADEMICA u kampu. Nema sumnje da je izbor Međugorja bio pravi potez. Dječaci imaju priliku ne samo da treniraju u profesionalnim uslovima već i da na licu mjesta vide profesionalce Osijeka i Zrinjskog i tok njihovih priprema. Sticanje iskustava je jedan od glavnih ciljeva svakog kampa F.A. ACADEMICA, a nema sumnje da će u Međugorju steći mnoga.

(sve slike sa treninga su u galeriji!)

HERCEGOVINA.info