Mladi hercegovački nogometaš Haris Količić u Fortuni Düsseldorf

Nogomet je počeo trenirati u Branitelju od svoje 8 godine. Odlične igre i golove u mlađim kategorijama Branitelja zapazili su u Željezničaru, te je dobio poziv da se priključi omladinskoj školi Željezničara.

- U Željezničar sam došao kao kadet, odlično su me primili i zadovoljan sam vremenom provedenim tamo - ističe Haris.

Dobre igre u Želji nisu prošle neopaženo ni od kluba iz Njemačke. Pratili su ga neko vrijeme i odlučili su ga pozvati da dođe na probu u Fortunu Düsseldorf.

- U novembru sam dobio poziv da se priključim treninzima Fortune i zadovoljio sam - kaže Haris i dodaje - uvjeti za treniranje su odlični. Imamo jednom dnevno trening, prvo teretana pa onda vani na terenu. Treninzi su jači, kvalitetniji, ali i igra je brža i čvršća nego u BIH''.

Danas je debiju za Fortunu Düsseldorf u19 odmah postigao i pogodak:

- S obzirom da mi je ovo prva utakmica prezadovoljan sam, ali uvijek može i bolje. Trenutne ambicije su mi da se izborim za mjesto u prvom sastavu, a volio bi da se nađem i u juniorskoj reprezentaciji BIH - rekao je Haris.

Sigurni smo da će se i u budućnosti čuti za ovog darovitog napadača pred kojim je velika karijera ukoliko nastavi trenirati i raditi kao do sada.

hercegovina.info