Mladi Čapljinac dobit će poziv Roberta Prosinečkog

robert prosinečki, reprezentacija BIH, robert prosinečki, BIH

Izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki planira  danas iz Zagreba doputovati u Sarajevo, gdje će sutra objaviti spisak igrača za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2020. protiv Italije (15. studenog, Zenica) i Lihtenštajna (18. studenog, Vaduz), piše Dvenvni avaz.

- Od novih igrača, otkrit ću vam, tu će biti mali Luka Menalo, koji u kontinuitetu igra veoma dobro za Olimpiju, te Haris Hajradinović iz Kasimpaše. Ne znam da li je Hajradinović ikad ranije pozivan u A-tim - rekao je izbornik.

Provjerili smo i pokazalo se da nije, s tim što je Hajradinović odigrao sedam utakmica za mladu i osam za juniorsku reprezentaciju te postigao po jedan gol.

- Menalo i Hajradinović igraju u odličnoj formi. Hajradinović je u posljednjoj utakmici postigao još jedan gol uz asistenciju, a inače stalno igra po 90 minuta. Pozvat ćemo ih da ih vidimo. Gledao sam posljednju utakmicu Kasimpaše na gostovanju protiv Goztepea, gdje je Hajradinović igrao veoma dobro - rekao je Prosinečki.

Ostatak ekskluzivnog intervjua, u kojem je Prosinečki otkrio šta ga brine, ali i još niz detalja u vezi s kvalifikacijama i baražom za Euro 2020, pročitajte u današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".