MLADEN ŽIŽOVIĆ U Zenici sve zavisi od nas, ako budemo raspoloženi bodovi idu u Mostar

Mladen Žižović
Hercegovina.info

Nakon dva i pol mjeseca stanke ovog vikenda nastavlja se natjecanje u nogometnoj Premijer ligi BiH. Nogometaši Zrinjskog nisu zadovoljiti ukuse svojih simpatizera u jesenskom dijelu prvenstva, a na otvaranju drugog dijela sezone gostuju kod Čelika u Zenici.

Dok se Plemići osvajanjem bodova žele uključiti u borbu za naslov prvaka, pred domaćinom je grčevita borba za ostanak u društvu najboljih.

„Promjenama u igračkom kadru dali smo doznanja da nismo bili zadovoljni s rezultatima i igrama u protekloj polusezoni i pokušat ćemo to ispraviti u nastavku sezone. Kako bi kroz dobru igru i kontinuirani rad došli do rezultata koji će zadovoljiti ambicije kluba, a svi znamo koje su to u ovoj sezoni. Istina bila je velika pauza i to je veliki problem s kojim se suočavaju sve ekipe. Međutim kako je nama tako je i svima.

Odigrali smo malo više utakmica u pripremnom razdoblju i naravno da je pristup tim utakmicama bio dobar, ali iz iskustva znamo da pristup u natjecanju za bodove je potpuno drugačiji i rezultati iz pripremnog razdoblja apsolutno nemaju veze s utakmicama koje nas očekuju u prvenstvu“, kazao je trener Zrinjskog Mladen Žižović i osvrnuo se na ekipu Čelika:

„Kao i mi i oni su dosta mijenjali u svojoj momčadi. No, treba reći kako u svojim redovima imaju 7-8 premijerligaških igrača koji su dugi niz godina u ovoj Ligi i imaju iza sebe zavidne karijere te se znaju nositi s pritiskom. Među njima su Pavlović, Salčinović, Bajraktarević, Zlatković, Zeljković, Aganspahić i sigurno da nas očekuje zahtjevan protivnik. Imamo nekih 15-16 igrača koji će se ravnopravno boriti za startnu postavu. Nadam se da ćemo u Zenici pružiti dobru igru i odgovoriti na očekivani pritisak domaćina i agresivnu igru. Mišljenja sam da ćemo igrati bolje nego u prvom dijelu sezone i ako želimo ostvariti naše ciljeve moramo svaku utakmicu ići na pobjedu, pa će tako biti i u Zenici. Ne možemo je obećati, ali možemo obećati kako će pristup i angažman svih igrača biti na maksimalnoj razini“.

Zrinjski je u prijelaznom roku doveo devet nogometaša koji bi trebali podignuti kvalitetu igre mostarskog kluba.

„Sigurno da sam zadovoljan prijelaznim rokom i mišljenja sam da ćemo igrati bolje. Mijenjali smo malo više nego što je uobičajno i potrebno je određeno razdoblje za prilagodbu koje mi nemamo. Morat ćemo neke stvari riskirati da kroz utakmice dođemo do optimalne forme za pojedine igrače, posebno za ove momke koji su se kasnije priključili i nisu u odgovarajućem ritmu. Smatram kako će nam ti igrači u budućnosti donijeti ono što mi hoćemo, a to je dobra i kvalitetna igra prema naprijed“, komentirao je Žižović.

U kadru Zrinjskog u nedjelju neće biti Miljana Govedarice, Tomislava Barišića i Damira Šovšića. Trener Žižović imao je težak zadatak u skautiranju Zeničana koji su značajno promijenili momčad u odnosu na prvi dio sezone.

"Za nas su oni nepoznanica i vidjet ćemo u kakvom sastavu i koji će igrači imati pravo nastupa. Bez obzira na sve to oni imaju igrače koji predstavljaju kvalitetu u Premijer ligi i bit će posebno motivirani na domaćem terenu. No, apsolutno sam uvjeren da će sve zavisi od nas i ako mi budemo raspoloženi, a smatram da hoćemo onda ćemo donijeti bodove iz Zenice“, istaknuo je Žižović.

Trener Zrinjskog smatra kako će Sarajevo biti najveći konkurent u borbi za naslov prvaka, dok je prema njegovim riječima Željezničar najviše izgubio u prijelaznom roku.

„Svi su se pojačali možda najviše Sarajevo iako su prvaci jesenskog dijela prvenstva. Nadamo se da ćemo to promijeniti na kraju sezone.  Mislim kako su Sarajevo, Tuzla City i Borac bolji u odnosu na prvi dio sezone. Željezničar je na istom i sličnom s obzirom da im je otišao Sulejman Krpić koji je zajedno sa Zecom sudjelovao u 50 posto golova kluba. Sigurno da će im nedostajati i pokušat će to nadoknaditi na drugi način. U svakom slučaju nikada zanimljivije prvenstvo što daje dodatnu draž i vjerujem da će svaka utakmica biti neizvjesna i neće biti očekivanih rezultata kao prije“, poručio je Mladen Žižović.

Utakmica između Čelika i Zrinjskog igra se u nedjelju u 14.30 sati uz izravan prijenos na programu Moje TV.

Sadržaj se učitava...