VIDEO  MLADEN ŽIŽOVIĆ Sloboda će mnogima pomrsiti račune

Mladen Žižović i Tomislav Barbarić
Hercegovina.info

Osvajanjem tri boda u Zenici nogometaši Zrinjskog znatno su popravili svoje izglede u borbi za vrh ljestvice u Premijer ligi. Mostarci su stigli do četvrtog mjesta sa samo dva boda zaostatka za trećeplasiranim Borcem i drugoplasiranim Željezničarom.

U subotu na stadionu pod Bijelim brijegom gostuje Sloboda, momčad koju je Zrinjski već dva puta porazio u tekućoj sezoni. Prvenstveni susret odigran u Tuzli završen je rezultatom 3:0, dok je u Kup ogledu Zrinjski kao domaćin slavio s 2:0.

„Pred nama je slična utakmica kao i u Zenici, s tim da sada igramo kući i imat ćemo drugačiji stil igre u odnosu na susret s Čelikom. Pokušat ćemo doći do maksimalnog plijena, odnosno do pobjede. Sloboda ima dosta promijenjen i mlad sastav posebno u veznoj liniji. Oni će uz dosta trke probati doći do povoljnog rezultata, a mi znamo kako im to onemogućiti i novom pobjedom želimo dodatno podignuti samopouzdanje“, rekao je trener Zrinjskog Mladen Žižović i dodao:

„Rezultat je najvažniji i za ekipu i za nas u stručnom stožeru. Kada uz rezultat dođe dobra i efikasna igra onda je to dodatni plus. Veoma je teško napraviti igru nakon skoro tri mjeseca pauze i sa dosta promjena u ekipi. Očekujemo kako ćemo uz potporu s tribina i maksimalan pristup protiv Slobode doći do igre i rezultata“.

Ključni igrači Zrinjskog u Zenici bili su Miloš Filipović, Nemanja Bilbija i Asim Zec. Prvi je dva puta asistirao, dok su Bilbija i Zec pogodili mrežu Zeničana.

„Nije važno tko daje golove. Ovaj put se ispostavilo da su to tri igrača koja su nam pristupila u prijelaznom roku. Dobro je to za njihovo samopuzdanje, s obzirom da su imali iza sebe određeno razdoblje pauze, posebno Filipović i Bilbija, dok je Zec 2-3 mjeseca bio van ritma. Vrlo značajno za njih same da dobiju na samopouzdanju i podignu razinu fizičke spreme i nadamo se kako će u takvom ritmu nastaviti iz utakmice u utakmicu i pokazati zašto su dovedeni u klub“, istaknuo je Žižović.

Zrinjski i Sloboda imaju različite ciljeve u preostalih 13. kola Premijer lige. Ekipa iz Mostara želi se uključiti u borbu za naslov prvaka, a cilj Tuzlaka je ostanak u društvu najboljih.

„Ne smijemo upasti u neko razmišljanje 'lako ćemo'. Zaista se radi o kvalitetnom protivniku s nekoliko vrhunskih invididualaca predvođenih iskusnim igračima Bekrićem, Bekićem i Saidom Husejnovićem. Kvalitetniji su u odnosu na prvi dio sezone bez obzira što to nisu pokazali u prvoj utakmici. Pred nama je dosta utakmica i sigurno da će oni uhvatiti ritam i pomrsiti račune mnogima. Mi ćemo se potruditi da to nama ne urade i imamo ideju kako doći do pobjede“, kazao je Žižović i osvrnuo se na rezultate konkurenata u prvom kolu:

„Uvijek gledam u svoje dvorište i ako mi budemo 'pravi' i dođemo u situaciju da odlučujemo sami o sebi to će biti za nas najveći pothvat. Ako na tom putu dođe do nekih nepredviđenih kikseva za konkurente oni su dobrodošli. U prvom kolu neki su nam se rezultati poklopili. Kada sam došao ovdje bili smo šesti i zaostajali osam bodova, a sada smo tu granicu spustili na pet i stigli do četvrtog mjesta. Mi ćemo pokušati prestići prvog do sebe i tako ići do kraja i dovesti se u situaciju da sami odlučujemo o sebi. Nadamo se dobrim stvarima i neka pobjedi bolji u svemu ovome. Vidjet ćemo hoćemo li to biti mi ili netko drugi, ali dat ćemo sve od sebe i nadamo se dobrom“, poručio je Žižović.

Zbog akumuliranih kartona utakmicu protiv Slobode propustit će Dario Rugašević, dok će Edin Rustemović, koji je na utakmici u Zenici iznesen s terena nakon teškog pada, vjerojatno biti među 18 igrača na koje će Žižović računati.

Miljan Govedarica prije desetak dana vratio se u trenažni proces no Žižović je kazao kako neće forsirati njegov povratak na teren i riskirati obnovu ozljede.

„Jako smo željni istrčati pred domaćom publikom i predstaviti se u najboljem mogućem svjetlu. Iskustvo iz prethodnih sezona nas uči kako nema lakih utakmica. Igrali smo neke utakmice u kojima se nismo dobro pokazali. Sutra će svi igrači koji istrče na travnjak dati svoj maksimum i vjerujem kako ćemo se na kraju svi veseliti“, komentirao je pouzdani stoper Tomislav Barbarić.

On kao i trener Žižović smatra kako Zrinjski mora biti fokusiran na svaku sljedeću utakmicu i novim pobjedama se približavati cilju.

„Ne želimo ciljati previsoko, ići predaleko, mislim kako je najvažnije skoncentrirati se na utakmicu koja nam dolazi i da ćemo na taj način doći do zacrtanog cilja. U Zenici smo imali pravi pristup i to je način na koji trebamo igrati“, naglasio je Barbarić.

Utakmica između Zrinjskog i Slobode igra se u subotu u 17.30 sati uz izravan prijenos na programu Arena Sport.

Sadržaj se učitava...