Mladen Žižović: Sezonu spašava samo osvanje Kupa

Mladen Žižović
Pogled na rezultate otkriva da su iza Tirane četiri vezana poraza u prvenstvu, ali Žižović kaže da se zbog toga nitko ne opterećuje.

- Izgubili smo priliku preko prvenstva izboriti Europu, tako da u posljednjim utakmicama priliku dobivaju igrači koji su manje igrali ove sezone. Prioritet nam je utakmica Kupa, jer nam je to prilika spasiti sezonu. Iste ambicije ima i Dinamo, aktualni prvak koji je ove sezone još više podbacio, budući da je ispod nas, a mi smo tek peti, kaže Žižović, igrač koji je u Tiranu prošao prošlog ljeta nakon pet punih sezona Pod Bijelim brijegom.

- Bolji smo od Dinama, tako da vjerujem da ćemo osvojiti Kup i tako ostvariti zacrtani cilj postavljen za ovu sezonu, a to je plasman u Europu i osvajanje barem jednog trofeja, dodao je Žižović. Iako Tirana nije u samom vrhu, Žižović smatra da ovaj klub ima najbolju momčad u albanskom prvenstvu.

- Malo je to čudno tvrditi s obzirom na ljestvicu, ali zaista tako mislim. Ipak, klub je ove sezone imao dosta problema, promijenjena su tri trenera, a sve to se odrazilo na rezultatima.

Bivši Plemić za Tiranu je potpisao u samom finišu ljetnog prijelaznog roka, a ugovor ga veže samo do kraja ove sezone.

- Nakon finala Kupa sam slobodan, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Profesionalac sam i izabrat ću ono što mislim da je najbolje za mene. Ostanak u Tirani ne želi isključiti.

- Sve je moguće pa i produženje ugovora. Kod nas se igra kvalitetniji nogomet, ali koliko kod čudno zvučalo, Albanci puno više ulažu u nogomet, pogotovo ovi klubovi iz vrha.

Žižović je i ovu sezonu počeo sa Zrinjskim, ali mostarski klub je napustio nakon oproštaja od Europe i tri utakmice u prvenstvu.

- Bilo mi je nestvarno pratiti kako Zrinjski pada, ali u prijelaznom roku klub je napustilo jako puno igrača i pad je bio očekivan. Istina, nisam mogao ni sanjati da će Zrinjski doći u situaciju boriti se za ostanak, ali sva sreća da je na vrijeme pobjegao iz opasne zone. Vidim da su u proljetnom dijelu rezultati puno bolji i naravno da mi je drago zbog toga, zaključio je Žižović.

Izvor: Dnevni list