Mladen Žižović: Najviše mi smetaju kritike na račun igrača

Mostarski klub je i s njim u momčadi bio puno slabiji nego prošle sezone, ali njegovim odlaskom u albansku Tiranu uslijedio je strmoglavi pad, tako da Zrinjski proljetni dio prvenstva čeka tek s četrnaeste pozicije.

- Apsurdno je tvrditi daje Zrinjski pao zbog mog odlaska, kaže Žižović. U prijelaznom roku osim mene otišlo je još desetak igrača, tako da je pad bio očekivan'', rekao je za Dnevni list igrač koji je u Zrinjskom proveo punih pet godina (2005.-2010).

Iako više nije igrač Zrinjskog, jasno da je i Žižović razočaran zbog trenutačnog plasmana.

- Treba gledati prema naprijed. Istina, potrebno je razgovarati gdje se pogriješilo kako se to ne bi ponovilo, ali na krizu kakvu danas proživljava Zrinjski nije imun nijedan klub na svijetu. Jednostavno, nakon nekoliko uspješnih sezona dođe i jedna lošija, ali sada treba biti mudar i vratiti klub na pravi put. Jasno da pratim što se događa, čitam komentare na Internetu, a mogu iskreno reći da je moje razmišljanje bitno drukčije od velikog broja tih komentara.

Kaže da mu najviše smetaju kritike na račun igrača.

- Znam da navijači nisu zadovoljni, pogotovo iz razloga jer su navikli na dobre rezultate, ali znam da igrači najteže proživljavaju ovu krizu. Mnogi zbog slabih rezultata pozivaju na drastične rezove, ali oni Zrinjskom sigurno neće pomoći. Već sam rekao da treba biti mudar i donijeti prave odluke. Nije sve tako crno kako izgleda, isto kao što ni sve nije bilo bijelo kada su prethodnih sezona rezultati bili dobri. Primjerice, ja sam uvjeren da je Nemanja Stjepanović vrlo dobar igrač, iako vidim da se i on dosta kritizira.

- U subotu smo pobijedili upravo Flamurtari (2:1, nap. a.) i to pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Zbog ozljede sam igrao samo zadnjih desetak minuta, a da je rezultat bio pozitivan vjerojatno ne bih ni ulazio, izjavio je Žižović i objasnio o kakvoj se ozljedi radi.

- U posljednje vrijeme treniramo samo na umjetnoj travi. Ta podloga mi nikako ne odgovara i zbog toga sam se ozlijedio. lako su mnogi dojma da se svugdje igra bolji nogomet nego kod nas, Žižović kaže da je Premier liga kvalitetnija od albanske Super-lige.

- Kod nas se igra kvalitetnije, ali Albanci više ulažu u nogomet, pogotovo ova tri-četiri kluba iz vrha. Između tih klubova i ostatka Lige ogromna je razlika u kvaliteti. Rezultati Tirane ne zadovoljavaju navijače.

- Tirana je najtrofejniji klub u Ligi i navijači su zadovoljni samo kada je klub na prvom mjestu. Imali smo nekoliko neočekivanih kikseva, ali sve je još uvijek otvoreno, zaključio je Žižović.

Jasno da ima svoje mišljenje zašto je Zrinjski pao.

- Nema smisla da je sada iz Albanije pametujem gdje se griješilo. Otišla je jedna generacija koja se gradila nekoliko sezona, tako da je Zrinjski sada na novom početku. Važno je napraviti viziju i imati strpljenja, a činjenica je da te vizije nije bilo u posljednje vrijeme.

Žižović je u Albaniju otišao u samoj završnici prijelaznog roka, a Pod Bijelim brijegom su tada tvrdili da se on nije mogao zadržati.

- Ja sam profesionalac koji, prije svega, gleda ono što je najbolje za mene i moju obitelj, ali daleko od toga da nisam bio spreman ostati u Zrinjskom, kazao je Žižović i nastavio.

- Na kraju prošle sezone sam postao slobodan igrač i više se nisam imao obvezu vraćati u Mostar. Iako sam imao dobre ponude od nekih bh. klubova, ostao sam u Zrinjskom, jer bih prihvaćanjem neke od tih ponuda ostao bez prilike za odlaskom u inozemstvo u ljetnom prijelaznom roku. Potpisao sam novi ugovor, ali kako je on bio samo jednogodišnji, odlučio sam takav ugovor prihvatiti samo pod uvjetom da mi se ostavi mogućnost odlaska u inozemstvo u slučaju dobre ponude. Je li me Zrmjski mogao zadržati? Ugovor na dulje razdoblje bi mi dao sigurnost i u tom slučaju ne bih inzistirao na klauzuli o odlasku, zaključio je Žižović.

Dnevni List