FOTO/VIDEO  Mladen Petrić odlazi u mirovinu

Mladen Petrić, Panathinaikos

Za reprezentaciju odigrao 45 utakmica i zabio 13 golova.

Mladen Petrić, bivši hrvatski reprezentativac, odlazi u mirovinu. Petrić je odigrao svoju posljednju utakmicu za grčki Panathinaikos i emotivno se oprostio od navijača, u društvu svog sina i kćeri.

Petrić nije mogao zadržati suze kada su ga navijači grčkog velikana pozdravljali višeminutnom pljeskom, odajući mu poštovanje za dvije i pol sezone u klubu. Petrić (35) je rođen u Dubravama (BiH), odakle je obitelj preselila u Švicarsku. Nakon odrađenog juniorskog staža u lokalnom niželigašu FC Neuenhofu, Petrić je seniorsku karijeru započeo kao 17-godišnjak u švicarskom drugoligašu FC Badenu, otkuda je 1999. godine prešao u prvoligaša Grasshopper-Club Zürich, gdje je proveo ukupno pet sezona.

U 1. švicarskoj ligi za klub iz Züricha je nastupio ukupno 114 puta i postigao 30 prvoligaških pogodaka prije nego što je u ljeto 2004. za odštetu od 3 milijuna eura prešao u FC Basel. Za Basel je u 1. švicarskoj ligi dosad odigrao 57 utakmica i postigao 30 pogodaka, a s klubom je nastupio i u 20 utakmica Kupa UEFA-e u kojima je postigao pet pogodaka. 2007. godine proglašen najboljim igračem Švicarske lige.Petrić u sezoni 2007./08. prelazi u njemačkog bundesligaša Borussiju Dortmund, da bi iduću sezonu prešao u Hamburger SV, klub svog suigrača iz reprezentacije, Ivice Olića. Gdje je već u prvoj polusezoni proglašen najboljim klupskim igračem.

Nastupao je još i za Fulham, West Ham i Panathinaikos, gdje igra posljednje dvije i pol godine.

Petrić je za Hrvatsku debitirao 2001. godine, a standardan postaje tek 2006. Za reprezentaciju je odigrao 45 utakmica i zabio 13 golova, od kojih će vjerojatno posebno pamtiti onaj pobjednički na Wembleyu, kada je Hrvatska sa 3-2 pobijedila Englesku koja zbog toga nije igrala na Euru 2008.