Mlada repka Hrvatske uništila Norvešku, BIH porežena od Mađara

U Varaždinu je Hrvatska pobijedila vršnjake iz Norveške s 4-1, čime je ostala na prvom mjestu u skupini 7. No, također, u srijedu je slavila i Slovačka protiv Srbije 2-1, što znači da su Hrvati i dalje na plusu od dva boda u odnosu na Slovake.

Junak pobjede protiv Norveške bio je Dejan Lovren, obrambeni igrač Lyona, koji je postigao dva od četiri pogotka. Već je u 3. minuti Lovren zabio za 1-0 čime je jasno naznačio kojim će smjerom ići varaždinska utakmica. Vodstvo je podebljao Jajalo u 25. minuti, no u redove hrvatskih nogometaša se uvukla nervoza početkom drugog dijela kada je Henriksen (52 minuta) smanjio na 2-1. Neizvjesnost je trajala, a zbog toga i lošija igra hrvatskih nogometaša, sve do 82. minute kada je Lovren drugi put bio strijelac. Za uvjerljivu pobjedu je, pak, u 89. minuti pogodio Kreilach.

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u šestoj utakmici grupe 3 kvalifikacija za EP danas u Zenici poražena od Mađarske sa 0:2.

Golove su postigli Nemeth (79.) i Gosztonyi (82.).

Susret je na stadionu Bilino polje sudio Nijemac Peter Sippel.

Mladi bh. nogometaši pretpjeli su treći poraz u kvalifikacijama, nakon kojeg su praktično ostali bez šansi da zauzmu jedno od prva dva mjesta u grupi.

Mada su veći dio susreta bili bolji izabranici selektora Branimira Tulića na kraju su ipak poraženi od Mađara, koji su za samo tri minute postigli dva gola i preuzeli drugo mjesto na tabeli.

Nogometaši BiH su do primljenog gola dominirali stvorivši veliki broj broj prilika, od kojih su najbolje imali Haurdić u 7. i 45. i Bilbija u 40. minuti.

U posljednjih 15 minuta došlo je do pada u igri bh. selekcije. Mađari su lagano preuzeli inicijativu, a prvu šansu imali su u 78. minuti, kada je Šunjić zamalo zatresao vlastitu mrežu. Već u sljedećem napadu gosti su poveli golom Nemetha koji je izbjegao ofsajd zamku i prevario Šehića. 

Konačnih 2:0 postavio je Gosztonyi u 82. minuti, nakon brzog kontranapada.

U ovom susretu za reprezentaciju BiH su igrali: Šehić, Vranješ, Subašić, Šunjić, Bunoza, Kiso (od 87. Pejić), Džafić (od 65. Stevanović), Višća, Bilbija (od 69. Mujić), Galešić, Haurdić.

U21, kvalifikacije za EP, 7. kolo:

Hrvatska - Norveška 4-1 (Lovren 3, 82, Jajalo 25, Kreilach 89 / Henriksen 52)

Slovačka - Srbija 2-1

Redoslijed: 1. Hrvatska 16, 2. Slovačka 14, 3. Srbija 9 (-1), 4. Norveška 4 (-1), 5. Cipar 3 (-1).

jutarnji.hr / (Fena)