Misija Grbavica: I staro i mlado!

Stadion HŠK Zrinjski, navijač, Grbavica

Znaš, ima jedan klub i treba mu tvoja pomoć. To je onaj klub na čijim si utakmicama svake druge subote/nedjelje. Na gostovanja ne ideš, nemaš vremena uz silne obveze, a nije ti ni financijski isplativo. Možda si i jedan od onih najvjernijih koji su tu uvijek, bez obzira na vrijeme i mjesto gdje igra tvoj klub. Možeš biti i zagriženi fan Liverpoola koji baš i nije pretjerano zagrijan za bosanskohercegovački nogomet, ali svejedno na kavi pričaš o novopridošlom Kukoču, penalu za Želju..Jer Zrinjski je ipak dio tebe, tvoje svakodnevnice i tvog Mostara.

Jedan je bod razlike između Zrinjskog i najvećeg sportskog rivala, sarajevskog Željezničara, koji je kako se čini, u ovoj Ligi za prvaka u potpunoj milosti sudaca što se potvrdilo danas i na utakmici u Tuzli protiv Slobode (2:2). Iduće kolo donosi upravo sudar ove dvije ekipe te će zasigurno ponuditi neke odgovore na pitanja u kojem smjeru ide titula prvaka Bosne i Hercegovine.

Prošle je sezone Zrinjski na Grbavici bodrilo preko 400 Ultrasa, koji su i ove sezone, kao i svih prethodnih, najveća snaga mostarskog velikana. I ovaj put grad na Neretvi 'gori'. O utakmici se priča u svim dijelovima grada, željno se iščekuje utakmica. Jednostavnije rečeno..Grad ponovno diše za HŠK Zrinjski! 

Ako želiš da se djeca tvog grada ponose crvenom lentom, ako želiš da se HŠK Zrinjski pojavi u bubnju za 2. pretkolo Lige prvaka, ako želiš ugostiti nekog europskog velikana u svom gradu, ako želiš novu titulu, novu proslavu, novu radost za sebe i svoje sugrađane...SUBOTA, PUT SARAJEVA I GRBAVICE!

Sjeti se svojih pokojnih prijatelja s tribine, sjeti se i svih onih koji su govorili da ne možemo, da nemamo šanse.. Ustao se Zrinjski iz pepela, u vrhu je bh. nogometa, ali na tome ne misli stati. Budi oslonac, budi 12. igrač svog kluba, pozovi tog šefa koji te toliko gnjavi, umjesto večere s djevojkom povedi je na utakmicu, sazovi sastanak stanara i pozovi sve na Grbavicu. I staro i mlado! 

"Zajedno sve ove godine, kroz pobjede i kroz poraze, zajedno smo stajali, istu pjesmu pjevali, najljepšu baladu o tebi!"

HERCEGOVINA.INFO