Mirza Varešanović: Protiv Širokog imamo meč loptu

Sarajevo je trenutno treće s bodom prednosti u odnosi na Široki Brijeg.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović nakon trijumfa u prošlom kolu u Trebinju s optimizmom dočekuje sutrašnji meč. Vjeruje da njegovi igrači mogu doći do pobjede i na taj način osiguraju treću poziciju.

"Slijedi nam meč lopta za treće mjesto. Siguran sam da nas očekuje težak meč, s obzirom na to da je Široki Brijeg u posljednjih osam utakmica ostvario sedam pobjeda uz jedan remi. Imamo negativan skor sa Širokobriježanima, koje nismo pobijedili od 2007. Nadam se da ćemo sutra prekinuti neugodnu seriju. Vrijeme je da ih pobijedimo. Dat ćemo sve da ostvarimo cilj koji smo postavili na početku sezonu, a to je plasman u jedno od europskih natjecanja", kazao je Varešanović na press-konferenciji.

On u sutrašnjem meču neće moći računati na povrijeđenog Pehlića te Obuću koji ima tri žuta kartona, dok su ostali igrači u konkurenciji za prvih 11.

Kada je u pitanju protivnički tim, Varešanović je istakao da se najviše pribojava Wagnera, koji je po njemu najbolji igrač Širokog Brijega, kao i cijele lige.

"Svakako treba izdvojiti i Šilića i Zakarića, od kojih će prijetiti najveća opasnost", kazao je trener sarajevskog tima.

Prvotimac Sarajeva Sedin Torlak smatra da njegova ekipa sutra igra najbitniju utakmicu u sezoni te se nada pobjedi.

"Ne nedostaje nam motivacije. Siguran sam da će igrači dati sve da pobijedimo i Širokom naplatimo za dosadašnje kikseve", kazao je Torlak.

Susret Sarajevo - Široki Brijeg bit će odigran u četvrtak u 17 sati, uz direktan tv prijenos. Meč sudi Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške.

Fena