Miroslav Ćiro Blažević poručio Čačiću: Ti nemaš pojma

Miroslav Ćiro Blažević, Rama, Miroslav Ćiro Blažević, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Ante Čačić, Hrvatska reprezentacija
Trener svih trenera nije toliko razočaran rezultatom koliko izbornikom Antom Čačićem kojeg smatra isključivim krivcem za podbačaj na Maksimiru.

- Dogodilo se ono čega sam se i pribojavao. Nije naša reprezentacija pobijedila Tursku iako je u tom dvoboju bila apsolutni favorit. Time nije pokazala autoritet protiv suparnika kojeg je prije nepuna dva mjeseca nadigrala i rastavila na mehaničke dijelove. I dalje odgovorno tvrdim, imamo sjajnu momčad koja je loša vođena. I bez krzmanja zaključujem: Čačiću, pa ti si opet pogriješio - rekao je Ćiro na svojoj službenoj stranici.

Dotaknuo se Ćiro i Marija Mandžukića koji u posljednje vrijeme ne pruža nogomet na koji su svi navikli.

- Favorit si, znaš da si bolji, imaš takvu sjajnu generaciju i dolazi ti Turska, momčad koja je pomlađena i neuigrana. Pa, logika ti nalaže da igraš s dva napadača, a ne s neraspoloženim Mandžukićem koji sam kao duh čeka loptu koja ne dolazi. To me strašno rasrdilo, pa većina modernih, najjačih momčadi igra s napadačima u paru, s dvije "špice", jedna može biti malo povučena, ali ove finte s tri vezna igrača iza jedinog napadača - očito ne prolaze.

Nakon utakmice Čačić je govorio o nesreći i prečkama koje su zaustavile Vatrene na putu do tri boda.

- Istina, imala je Hrvatska šanse, pa će netko reći da Čačić nije imao sreće. Pa, da je o sreći riječ koliko je Čačić ima već bi odavno bio svjetski prvak. Ne, nije riječ o sreći nego o nesposobnosti i neznanju. Išao bih i žešće, pa mi smo se kompromitirali. Taj čovjek ne zaslužuje reprezentaciju i sada je to i više nego očito. S ovakvim igračima da ne možeš dati gol iz igre, meni je to nezamislivo. Još uvijek vjerujem da će se danas-sutra pronaći snaga i želja da se reprezentacije domogne netko tko zna posao.