Minimalnom pobjedom nad Jedinstvom GOŠK osigurao ulazak u Premijer ligu BiH

U susretu XXVII kola ekipa NK ''GOŠK'' je na domaćem terenu svladala ekipu FK ''Jedinstvo'' iz Bihaća rezultatom 1:0, te tako 3 kola prije kraja osigurala ulazak u najviši rang natjecanja.

Tijekom cijele utakmice domaći nogometaši imali su inicijativu, no danas je nedostajao djelić sreće da lopta uđe u gol, što se nestrpljivo očekivalo na tribinama.

Već u 10 minuti domaći igrači stvaraju odličnu priliku za zgoditak, no lopta odlazi pokraj gola. Samo 7 minuta nakon toga u odličnoj prilici se nalazi Kojić, koji šutira preko gola.

Igrala se 30. minuta kada igrači Jedinstva prave prekršaj pred vratima svog golmana, a slobodan udarac sa 20-ak metara izvodi Tomić. Lopta pogađa jednog od gostujućih igrača u ruku, pa glavni sudac dosuđuje najstrožu kaznu. Neuspješan i izvođenju jedanaesterca bio je Jelčić. Koji pogađa vratnicu.

Gosti prvi put prijete mreži domaćeg golmana u 38. minuti. Do kraja poluvremena valja još istaknuti dva odlična udarca Raguža; jedan domaći igrači izbijaju sa same gol linije, dok drugi gostujući golman brani krajnjim naporom.

Prvi dio drugog poluvremena prolazi u dominaciji domaćih igrača, a u ovom dijelu utakmice sudac dodjeljuje nekoliko žutih kartona zbog sve učestalijih startova igrača i jedne i druge ekipe.

Odličnu priliku u 20. minuti imao je Marković, koji pogađa prečku, a samo par minuta nakon njega Raguž odlično šutira, a igrači Jedinstva loptu krajnjim naporima izbijaju sa gol linije. Trenutak u kojem se doslovno zapalio stadion Podavala u Gabeli dogodio se u 31. minuti, kada nakon prodora Šabanovića sa lijeve strane Karić odlično prima loptu i posprema je iza leđa gostujućeg vratara. Ovaj zgoditak izazvao je erupciju oduševljena, kako kod igrača GOŠK-a, tako i na tribinama, gdje se već tada počeo slaviti ulazak u Premijer ligu.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika jer je domaćin čuvao rezultat i nije gostima dopuštao da naprave ozbiljnu prigodu za zgoditak.

Ovom pobjedom GOŠK je osigurao naslov prvaka Prve nogometne Federalne lige BiH i titulu novog Premijerligaša, a na ruku im ide i činjenica da je ekipa HNK ''Čapljina'', koja je inače drugoplasirana na tablici, danas doživjela poraz u Kaknju rezultatom 4:0.

Veliko slavlje uslijedilo je po završetku utakmice, kada su igrači, zajedno sa navijačima, otvorili šampanjac i nazdravljali jedni drugima, kao i treneru ekipe Damiru Borovcu i Upravi kluba.

Ovo je povijesni uspjeh za ovaj klub, a zanimljiva je činjenica kako Gabela, mjesto koje broji samo 1200 stanovnika, ima predstavnika u nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Utakmici je nazočio Marijan Vlak , kao i predstavnici RNK ''Split'', koji su čestitali nogometašima GOŠK-a i Upravi kluba na ovom povijesnom uspjehu.

Prva nogometna liga Federacije BiH

NK ''GOŠK'' Gabela - FK ''Jedinstvo'' Bihać 1:0

Mjesto: Stadion ''Podavala'' Gabela

Gledatelja: 400

Suci: Tičić Mirza, Milićević Ljubo, Kraljević Tomislav i Tabak Jakov

Delegat: Komšo Berislav

NK ''GOŠK'': Soldo, Marković, Šabanović, Kojić, Šabotić, Kadrić, Tomić, Jelčić, Rako, Karić, Raguž, Jurković, Brajković, Grgić, Begić, Miloš, Filipović, Raič.
Trener: Borovac Damir

FK ''Jedinstvo'': Abdihodžić, bebić, Kovačević, Šušnjar, Sejdić, Dizdarević, Džaferović, Toromanović, Harambašić, Hadžiabdić, Clement, Alijagić, Kasić, Sefić.
Trener: Saračević Asim

Rezultati XXVII kola Prve nogometne lige FBiH

Rudar - Čapljina 4:0
Gradina - Radnik 5:0
Krajina - Bosna 2:0
Orašje - Krajišnik 1:0
Iskra - Igman 6:4
GOŠK - Jedinstvo 1:0
Omladinac - Goražde 3:1
SAŠK Napredak - Slaven 2:0

Tablica

1. GOŠK 53
2. Čapljina 44
3. Iskra 43
4. Jedinstvo 42
5. Krajina 41
6. Orašje 41
7. Gradina 41
8. Rudar 40
9. Goražde 39
10. SAŠK Napredak 39
11. Krajišnik 38
12. Omladinac 36
13. Bosna 35
14. Slaven 30
15. Igman 28
16. Radnik 20

FOTO i TEKST: ČA::portal