Milanski Inter zainteresirao se za hajdukovca Livaju

Milanski Inter oduševljen je onim što u utakmicama reprezentacije pokazuje šesnaestogodišnji Hajdukov napadač Marko Livaja, koji je zimus bio na pripremama s prvom momčadi. Inter se zainteresirao za Livajine usluge, rado bi ga crno-plavi uzeli već sada i pripremali za prvu momčad.

Hajduk Interovu zainteresiranost za Livaju trenutačno ne želi komentirati, Livaja je igrač na kojemu Splićani žele graditi budućnost.

No, većih prepreka transferu ne bi trebalo biti jer mladi Kaštelanin nema profesionalni ugovor s bijelima već stipendijski koji istječe krajem lipnja. Hajduk ga, po pravilima Uefe, nema kako spriječiti ukoliko Livaja odluči put Apenina. Odšteta koju bi Talijani morali platiti iznosi 180 tisuća eura.

Nakon zimskih priprema u Marbelli mladi napadač vraćen je iz kadetske u juniorsku momčad. U kolovozu će napuniti 17 godina, a vjerojatno nije prezadovoljan činjenicom da je trenutno u drugom planu.

Livaja je stasao u Omladincu iz Vranjica gdje su ga zamjetili skauti braće Mamić. Kada su mu osigurali sve uvjete u Zagrebu, uključujući poslove za roditelje i stan, te nakon kratke epizode i intervencije Hajduka, vratio se u Split. Kako se čini, ne na duži period.

sportal.hr