Milan Muminović: I sportska sreća će imati važnu ulogu

istra
Jedan od njih je i Milan Muminović, 31-godišnjak iza kojeg su već tri godine Pod Bijelim brijegom, tako da je jedan od rijetkih koji je radio pod vodstvom Slavena Muse, Dragana Perića, Branka Karačića i sada Miše Krstičevića. Usprkos godinama, njegov status u momčadi, zanimljivo, konstantno ide samo prema gore, a čini se da je, barem ako je suditi prema minutaži u pripremnim utakmicama, "kupio" i Krstičevića. Naime, na Istria Winter Cupu je imao najveću minutažu, ali nagrada za najboljeg igrača turnira svejedno ga je, iskreno priznaje, iznenadila.

- Nije mi bilo niti na kraj pameti da bih mogao biti izabran za najboljeg igrača. Naravno, svako priznanje je lijepo, ali stvarno sam se iznenadio, kazao je Muminović na startu razgovora.

Javio nam se između dva treninga, tako da je u tom trenutku, očekivano, odmarao. Priznaje da su pripreme dosta naporne, ali s obzirom na zacrtane ciljeve, bilo bi čudno da je drukčije.

- Naše ambicije se znaju. Pokušat ćemo obraniti naslov prvaka, iako će biti teško, još teže nego prošle sezone i to ne samo zbog floskule da je naslov teže obraniti nego osvojiti. Naime, konkurenti su se također pojačali, iako su već jesenas bili jaki. Ipak, naše ambicije definitivno su utemeljene, jer imamo momčad koja se mora boriti za vrh.

Kada kaže konkurenti, Muminović ne misli samo na Široki Brijeg i Sarajevo.

- Olimpic i Željezničar su također jesen završili u vrhu. Osvojili su samo bod manje od nas, tako da će i oni biti ozbiljna konkurencija. Nijedan klub se ne smije otpisati. Istina, Široki Brijeg i Sarajevo sada se čine kao naši veći konkurenti, ali bit će zanimljivo. Svi se nadaju i svi se imaju pravo nadati, jer je sve otvoreno.

Najglasniji su na Koševu, a iako je tako bilo i prije godinu dana, Muminović kaže da su u njegovom bivšem klubu s razlogom optimistični.

- Sarajevo ima odličnu momčad i razumljivo mi je da pričaju samo o tituli, štoviše, bilo bi puno čudnije da ne pričaju, ali kao što sam rekao, svi se nadaju da će završiti na vrhu. No, mi ne trebamo previše razmišljati o konkurentima, jer smo svjesni da će gotovo sve ovisiti o nama samima. Uostalom, tri od četiri derbija nas čekaju tek u posljednjih pet kola, a do tada je u igri trideset bodova.

Uz konstantnost u skupljanju bodova, Muminović je uvjeren da će veliku ulogu imati i sreća.

- Kvalitetu za osvajanje titule ima nekoliko klubova, a možda će na vrhu završiti upravo onaj klub koji bude najsretniji, jer taj faktor sreće definitivno ima važnu ulogu kada se prvenstvo lomi.

Muminović se slaže s konstatacijom da Zrinjski proljeće čeka jači.

- Od standardnih igrača ostali smo samo bez Matije Kataneca. On se ljetos odmah po dolasku standardizirao u sastavu, ali sada sigurno imamo još širi kadar, jer smo se pojačali s nekoliko dobrih igrača, zaključio je Muminović.

Dnevni list