Mikel Arteta postao novi trener Arsenala

Mikel Arteta, trener, Arsenal, premier liga

Novi trener Arsenala je Mikel Arteta. Ovo je njegov prvi angažman na trenerskoj klupi, a posljednje tri i pol godine bio pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityju. Novi trener Topnika potpisao je ugovor na tri i pol godine.

"Ovo je velika čast. Arsenal je jedan od najvećih klubova na svijetu, koji se mora boriti za najvažnije trofeje", izjavio je Arteta.

Nakon 17 kola Arsenal je na desetom mjestu Premierlige, sedam bodova ga dijeli od četvrtog mjesta i Lige prvaka, a za vodećim Liverpoolom zaostaje čak 27 bodova.

Arteta je nosio dres Arsenala pet godina (2011.–2016.) i u njemu je 2016. okončao igračku karijeru. On je bio ozbiljan kandidat za preuzimanje Arsenala i u ljeto prošle godine, kada je nakon 22 sezone klub napustio Arsene Wenger. No, vodstvo Topnika tada se odlučilo za Unaija Emeryja.

Emery nije ispunio očekivanja i prije tri tjedna dobio je otkaz, a dužnost privremenog trenera obnašao je Freddie Ljungberg.

Britanski mediji navode da bi Arteta trebao imati plaću na razini one koju je imao Emery, odnosno šest milijuna eura po sezoni.

Hercegovina.info