Mijo Jelić: Poraz u Gradačcu je sramotan, ali iz vlastite kože se ne može

Naveć bolan niz od tri uzastopna poraza svezana je prava katastrofa sa šest pogodaka u mreži. Prvi čovjek kluba Zlatan Mijo Jelić sve ovo teško proživljava, ali i poručuje da svakoj krizi mora doći kraj.
Da već nije došlo do smjene trenera (Ivu Ištuka privremeno je zamijenio Mario Bazina), Pecara bi sada proživljavala rez. Prema Jelićevim riječima, stanka nije mogla doći u boljem trenutku.


- Zbog loših smo rezultata već promijenili trenera. Bazina je preuzeo momčad u dvije utakmice, rekao je Jelić, dodajući da je šokantno visok poraz bio nešto što je malo tko očekivao. - U redu, igrači su možda malo umorni, ali neshvatljivo je da je poraz u Gradačcu došao nakon dobre utakmice u Kupu protiv Željezničara. Taj poraz svakako je velika sramota, ali iz ove kože se ne može. Život ide dalje.
Od prve zajedničke sezone Premier lige (2002./2003.) do subote u Gradačcu Široki nije osjetio gorčinu četiri poraza u nizu. Bilo je još neuspješnih serija, recimo na startu prošlog proljeća, kada je svezano šest utakmica bez pobjede. No, četiri poraza u nizu na Pecari se ne pamte. Ipak, Jelić ističe da ne treba biti previše kritičan, iako je jasno da je momčad debelo podbacila.


- Treba realno sagledati situaciju. I veći klubovi su upadali i upadaju u krize. Jasno je da igrači s trenerom snose najveći dio odgovornosti, kao i to da je ovo momčad koja je jesenas puno bolje igrala, a imala je i teži raspored. Dobro smo igrali u Europi, pobijedili smo Borac u Banjoj Luci, Željezničar i Sarajevo na Pecari, Sarajevo smo izbacili i iz Kupa... Želim reći da naši igrači sigurno nisu zaboravili igrati nogomet, ali nešto se očito uvuklo u momčad i jednostavno ne ide.
Sljedeći potez Uprave je pronalazak novog trenera, jer kako nam je Jelić rekao - Bazina u ovom trenutku nije spreman preuzeti trenersku palicu na duže vrijeme.
- Mario je još prije Željezničara rekao da nije spreman preuzeti momčad do kraja sezone, što smo mu mi ponudili. Odmah je rekao da će voditi samo dvije utakmice, poraz u Gradačcu nije utjecao na njegovu odluku. Dakle, mi sada tražimo trenera, a nećemo se žuriti. Stanka po tom pitanju nije mogla doći u boljem trenutku.
Kako se da zaključiti iz svega rečenog - Uprava kluba trenutačno neće povlačiti nikakve poteze osim imenovanja novog trenera.
- Ima se još dosta igrati do kraja, pred nama je u prvenstvu još jedanaest utakmica, a vjerujem da ćemo se izvući iz krize i na kraju završiti među pet najboljih. Jasno, u ovom nam je trenutku Kup najvažniji. Sada ne možemo učiniti ništa nego čekati da momčad proradi, a na kraju ćemo sezone, kao i uvijek, sve analizirati i napraviti rezove.

Nakon stanke Travnik pa dva duela sa Željezničarom

Nakon četiri uzastopna poraza jasno je da se utakmice u očima Širokobriježana ne mogu više dijeliti na velike i male. Drugim riječima, svaka je vrlo, vrlo važna. Raspored nakon stanke donosi sljedeće protivnike: 2. ili 3. travnja na Pecaru dolazi Travnik, zatim slijedi dvoboj sa Željezničarom (najprije 6. travnja na Pecari u uzvratu polufinala Kupa, a zatim u prvenstvu na Grbavici), a onda Široki igra dvije domaće utakmice zaredom, dolaze Leotar i Sloboda. Prilika je svakako tu.

dnevni list