Mijo Jelić: Europa ostaje prioritet, ali ne bježimo ni od borbe za naslov

Prethodnih sezona Široki se u službenim istupima u javnosti uglavnom ograničavao na izlazak u Europu, što ostaje primarni cilj. No, na Pecari su ostali ugodno iznenađeni partijama u jesenskom dijelu sezone (u razgovoru za naš list trener Branko Karačić je otkrio da nitko nije očekivao ovako dobru jesen), pa ovog puta pucaju zaista visoko.

- U potpunosti smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, drugim mjestom i plasmanom među četiri najbolje momčadi u Kupu. Jasno, žao nam je što nismo ostali na vrhu ljestvice, ali momčadi nema zamjerki. Igrala je dobro i rezultati su tu, rekao je Jelić. Uslijedio je dio priče o ciljevima, koji su ne hrabriji nego inače, nego su zapravo realni, utemeljeni na rezultatima. Nakon petnaest kola Široki je bod iza jesenskog prvaka Željezničara...

- Ciljevi ostaju isti, Europa je kao i uvijek prioritet, a pokušat ćemo napasti i prvo mjesto, za što će nam trebati i pojačanje.
A pojačanje će donijeti promjenu u napadu. Trebalo bi...
- Ako tržište ponudi odgovarajućeg igrača, nema sumnje da ćemo se pojačati. Obranom smo zadovoljni, kao i veznim redom, prvenstveno ćemo tražiti učinkovitog napadača. Da su naši napadači više zabijali, sigurno bi imali par bodova više.
Ovo sugerira da će doći do promjena. Neki će i otići.
- Uži kadar, dakle 15-16 igrača koji su stalno igrali, nadamo se da ćemo zadržati. Do odlazaka tih igrača doći će samo ako ih uspijemo prodati. Isto tako, neki će se naći na transfer listi, a to se prije svega odnosi na igrače koji su manje igrali.
Jelić je ovom prilikom još nešto istaknuo - da se neće zalijetati s pojačanjima.
- Već smo u pregovorima s nekim igračima, ali nikomu ništa još nećemo obećavati. Nije problem dovesti igrača, nego ga kasnije isplatiti, a mi to namjeravamo učiniti sa svakim.
Dodao je Jelić, koji će ovih dana s ostatkom čelništva kluba održati redovitu sjednicu Uprave, da promjene ne treba očekivati prije tamo 20. prosinca, no u ovom poslu, jasno, ništa nije isključeno.

Diogo u GOŠK-u

Sudbina jednog igrača već je sada poznata. Brazilski desni bek Diogo na proljeće neće nositi dres Širokog, ali ostat će u Premier ligi. Dogovorena je njegova polusezonska posudba u GOŠK-u, dijelom jer u klubu nisu zadovoljni njegovim partijama, dijelom zbog činjenice da žele osloboditi prostor za novog stranca - spominjano pojačanje u napadu koje će se tražiti.