Messi se dere, Alba plače, Rakitić šuti: Barcelona kakvu nikada niste vidjeli

nogomet, FC Barcelona

"Barcelona kakvu nikada niste vidjeli." To je slogan kojim se reklamira dokumentarni serijal Matchday.

Njegovih osam nastavaka u trajanju od po 45 minuta daje insajderski uvid u svijet institucije koja je "više od kluba" tijekom prošle, turbulentne sezone, piše Index.hr.

Gledatelji se upoznaju s privatnim životom zvijezda Barcelone pa tako doznaju da je trener Ernesto Valverde strastveni fotograf, da se Messi i Suarez stalno posjećuju i druže, a mogu vidjeti i kako je Shakira na kauču prokomentirala mužev debakl kod Liverpoola.

Iako se dokumentarci fokusiraju na igrače, u njima se govori i o navijačima. Primjerice, o vatrogascu Rafi, koji je oslijepio u eksploziji, ali bez obzira na to dolazi na svaku utakmicu na Camp Nou. Ili o ruskom fanu Andreju, koji prati Barcelonu gdje god da igra.

Najzanimljiviji dijelovi su, dakako, oni snimani u svlačionicama za vrijeme, tijekom i nakon najvećih utakmica za trofeje, protiv Reala, Liverpoola i Seville.

Gledatelji osjećaju golemu tenziju koja prati takve mečeve, vidi se tko je kakav karakter, a očita je i dinamika međusobnih odnosa. Pa se tako primjerice Ter Stegen nakon utakmice rukuje sa svima u svlačionici osim s Lengletom.

Najdramatičnije scene u cijelom serijalu su one snimane u svlačionici Anfielda. Dok izvana odjekuje You'll Never Walk Alone, Messi drži motivacijski govor suigračima.

"Idemo ljudi, treba nam samo još jedan koračić. Ne smijemo propustiti ovu veliku priliku. Još samo malo nam fali, tu smo. Sjetite se Rima prošle godine, to je bila naša krivnja i ničija više. Ne dajmo da se to ponovi."