Merima Tanović, nogometašica Mostara: Želja, volja, red, rad i disciplina predstavljaju ključ uspjeha

...i u prva dva kola Federalne lige ostvarile su uvjerljive pobjede. Jedna od najzaslužnijih za dobre igre i pobjede je Merima Tanović koja je ujedno i član državne U 19 reprezentacije.Evo što je o svojoj karijeri nogometašice za naš portal HERCEGOVINA.info rekla Merima:

Kao prvo predstavi se našim čitateljima?

- Zovem se Merima Tanović, imam 17 godina. Odlična sam učenica Srednje medicinske škole Mostar, te članica ŽNK Mostar i U19 ženske nogometne reprezentacije BiH.

Otkada se baviš nogometom?

- Nogomet sam počela igrati još u ranom djetinjstvu, većinom sa muškarcima na školskim terenima i parkovima, ali tek 2010. godine sam prvi put zaigrala za ŽFK Leotar iz Trebinja čiji sam bila član sve do ove sezone.

Ko je u tebi usadio ljubav za nogometom?

- Ljubav za nogometom mi je . tako da kažem, "usadila" moja sestra koja me je naučila da igram nogomet i ona je ta osoba koja je najviše zaslužna za sve moje uspjehe. Pored nje, tu je naravno i moj otac koji se također bavio nogometom.

Počela je nogometna liga, Mostar je dobro krenuo sa dvije pobjede. Da li zadovoljna igrom svoje ekipe i svojom igrom?

- Zadovoljna sam, ali naravno, uvijek može i mora biti bolje. Naš cilj je bio da prvenstvo otvorimo pobjedama što smo i uspjeli ostvariti.

Što misliš koliki je realno domet Mostara u ovoj ligi?

- Mislim da imamo jednu sasvim solidnu ekipu koja predstavlja spoj mladosti i iskustva. Zaslužujemo mjesto u društvu najboljih, tako da je i naš najveći cilj plasman u Premijer ligu.

Imaš li nekoga idola u nogometu?

- Imam naravno, to su Ribery i Alex Morgan .

Kakvi su tvoji planovi vezani uz nogomet za budućnost?

- Trenutno želim da ostvarim što bolji uspjeh sa Mostarom, te u međuvremenu da završim srednju školu. Nakon toga ću odlučiti što i kako dalje, te izabrati najbolju opciju.

Što radiš kada ne igraš nogomet, i kako uspijevaš sve uskladiti sa treninzima i utakmicama?

- Kada ne igram nogomet najviše vremena provodim sa svojim prijateljima i obitelji. Mislim da je sve moguće uspjeti i ostvariti samo ako se dobro isplanira vrijeme. Nekad naravno bude teških perioda kada imam mnogo putovanja i napornih utakmica. Želja, volja, red, rad i disciplina predstavljaju ključ uspjeha.

Što bi mogla poručiti djevojkama koje bi htjele trenirati nogomet?

- Ovom prilikom bi svim djevojkama poručila da ukoliko stvarno žele i vole nogomet, da istraju u tome, nikad ne odustaju i naravno , da nam se pridruže.

Poruka našim čitateljima od uspješne mlade nogometašice?

- Svim čitateljima bi preporučila da se bave sportom , druženje, putovanja i razne aktivnosti pružaju neke nezamjenjive trenutke. Nikada ne odustajte od svojih ciljeva jer trud i rad se na kraju uvijek isplate.

HERCEGOVINA.info