FOTO  Memorijal Marko Bošković 2016: Naslov pobjednika za ekipu koja nosi Markovo ime

Marko Bošković, turnir
rijeme prolazi, ali nećemo i ne možemo zaboraviti one trenutke koje smo skupa provodili na velikim ili malim nogometnim terenima po Hercegovini i Dalmaciji.

U spomen na Marka

S tom porukom svih sudionika odigran je šesti pozivni malonogometni turnir "Marko Bošković 2016.", kao spomen na tragično preminulog Marka Boškovića, kapetana HNK Stolac i igrača brojnih malonogometnih ekipa u Hercegovini i Dalmaciji. Na turniru sudjeluju ekipe u kojima je Marko igrao i poduzeća u kojem je radio, pa su se ovaj put za naslov pobjednika borile ekipe Marko Bošković, HNK Stolac, Župa Svih svetih Aladinići i HT Eronet. Kao uvod u turnir, predstavnici ekipa te obitelj i rodbina položili su vijence i zapalili svijeće na grobu pokojnog Marka. U uzbudljivoj finalnoj utakmici ekipa Marko Bošković rezultatom 4:3 slavila je protiv ekipe Župa Svih svetih Aladinići. Pogotkom Davora Boškovića Župa je povela, ali je Goran Prce ubrzo poravnao. Za vodstvo ekipe Marko Bošković prekrasnim prodorom "od gola do gola" pogađa Damir Obad. Pogocima Tonija Akrapovića i Joze More ekipa Župe Svih svetih Aladinići dolazi do preokreta i tim se rezultatom otišlo na odmor.

Obad za preokret

U nastavku ekipa Marko Bošković ubacuje u brzinu više, a junak je bio Damir Obad koji je s nova 2 pogotka preokrenuo rezultat i tako postavio konačnih 4:3 za ekipu koja upravo i nosi ime pokojnog Marka. U polufinalu je ekipa Marko Bošković nakon izvođenja šesteraca bila bolja od HT-a Eroneta, a Župa Svih svetih Aladinići također je šestercima slavila protiv HNK Stolac. Utakmice su se igrale na sportskom centru ispred OŠ Crnići. Na kraju su podijeljene zahvalnice sudionicima i pehar pobjednicima, a druženje je nastavljeno večerom u Domu kulture u Aladinićima.

vecernji list