Meksiko se voli srcem, a Bosna novcem: Chicharito može, a Džeko ne može!?

Za Meksiko će nastupiti Javier "Chicharito" Hernandez iz Manchetser Uniteda, dok City 'nije dao' Džeku!?

Igrači i stručni stožer reprezentacije BiH okupljaju se u Atlanti, gdje će biti i odigrana utakmica. Iako još uvijek nema službene potvrde koliko će i koji će igrači reprezentacije BiH doputovati u SAD, za sada je sigurno je da protiv Meksikanaca neće nastupiti Asmir Begović koji je nakon Slovačke ponovo odbio poziv selektora Sušića, a novi igrač moskovskog Lokomotiva Senijad Ibričić tražio je i dobio poštedu za ovu prijateljsku utakmicu, baš kao i napadač Lecha Semir Štilić.

Neugodne vijesti za Sušića nastavile su se i tijkom jučerašnjeg dana kada se izborniku javio Safet Nadarević koji će zbog ozljede također propustiti susret s Meksikom.

Međutim, odranije je poznato da su igrači dužni doći na okupljanje reprezentacije, gdje na licu mjesta liječnički tim procijeni je li igrač spreman za utakmicu.

Pa ipak najzanimljiviji je slučaj novog igrača Manchester Cityja, Edina Džeke, koji je također dobio poštedu zbog derbi utakmice s Manchester Unitedom narednog vikenda. Ukoliko uzmemo u obzir da će za Meksiko protiv BiH nastupiti Javier "Chicharito" Hernandez, napadač Manchester Uniteda, postavlja se pitanje, kako je "Chicharito" uspio dobiti "dozvolu" svog kluba da igra na utakmici protiv BiH, a Džeko to nije.

Možda se ipak za reprezentaciju Meksika igra srcem, a za neke druge reprezentacije isključivo novcem.

Biti će zanimljivo vidjeti sastav koji će Sušić izvesti u Atlanti, imajući u vidu sve moguće otkaze, ozljede i poštede koje su ga zadesile posljednjih dana.

Sve će se pokazati u narednoj utakmici kvalifikacija za EURO 2012 koju BiH igra 26. veljače na Bilinom Polju protiv Rumunjske.

(24sata.info)