Meksikanci najbolji navijači ovoga SP-a

Meksikanci su apsolutno dominirali na tribinama. Tamo je pobjeda nad Francuzima, ali i ostalim gledateljima, bila u 'debelom hendikepu'. Početak susreta pripao je 'vuvuzelama', kao i svi segmenti svih dosadašnjih dvoboja u JAR-u, ali raspjevani Meksikanci počeli su i vokalno dolaziti u prvi plan. Na prijenosu se činilo da sve više Meksikanaca ulazi u aktivnu sferu navijanja i uskoro se čula samo pjesma Meksikanaca, piše tportal.hr.

Vuvuzele su i dalje zujale, ali samo u pozadini.

Englezi su tijekom dvoboja sa SAD-om samo jednom uspjeli 'probiti zvučni zid' domaćih trublji. Oni već 20 godina na utakmicama reprezentacije ne pjevaju u kontinuitetu, ali kada ustanu i zagrme, protivnicima obično ostaje samo slušanje. Sada to nije bio slučaj, vuvuzele su im bile pretvrd orah.

Meksikancima nije, a istaknuli su se i velikom zastavom na kojoj je bila ruka s natpisom 'Molimo, bez ruku'. Aludiranje na prevarantski način na koji su tricolori uopće došli u Afriku bila je i više nego jasna.

Općenito, ostavili su sjajan dojam na stadionu a možemo samo nagađati kako je bilo na okolnim ulicama i trgovima. U domovini im je sigurno bilo krajnje veselo cijelu noć.

tportal.hr