Međunarodni nogometni turnir Mali Zmaj 2019 - starta sa 87 ekipa iz 6 država !

mali zmaj, Makarska
Pokušali smo u kratkim crtama doznati od organizatora što su nam "skuhali" za 11.po redu međunarodni nogometni turnir Mali Zmaj 2019. Što nas sve očekuje od 24. - 27.10 na gradskom sportskom centru Makarska donosimo u nastavku intervjua : 
 
Kreće još jedan međunarodni nogometni turnir Mali Zmaj - je l sve spremno?
 - Sve je spremno za 11. Mali Zmaj. Tereni u Tučepi, Baškoj Vodi, te na prekrasnom GSC Makarska jedva čekaju ugostiti male majstore nogometne igre. 
 
Ove godine je "nešto više" ekipa ili ?
- Najbrojniji turnir do sad. 87 ekipa (43 kluba) koje dolaze iz šest europskih zemalja. Ponosni smo na dolazak 12 prvoligaških ekipa (Hajduk, Rijeka, Slaven Belupo, Istra, Vojvodina, Domžale, Krka, Željezničar, Sarajevo, Mladost DK) iz šest europskih zemalja, među kojima su i dva sudionika nogometne Lige prvaka, Slavija Prag i Dinamo Zagreb. Preko 1300 odigrati će više od 180 utakmica u četiri dana turnira.
 
Ima li novosti u organizaciji ? 
- Novosti u organizaciji s noćne utakmice na glavnom terenu GSC Makarska. Hvala ravnatelju g. Jošku Kosoviću i njegovom timu, te naravno Gradu Makarska, koji su omogućili veličanstven ambijent, kako za igranje, tako i za praćenje ovog turnira. 
 
Koja su Vaša očekivanja od ekipa Zmaj  ?
- Zmaj nastupa s tri ekipe na turniru. Dječaci trenera Jerkovića u kategoriji U9, trener Jeziđžić vodi svoju ekipu u kategoriji U11, dok će momčad trenera Carevića odmjeriti snage s ostalim sudionicima u kategoriji U14. Očekujemo prepoznatljivu i kvalitetnu igru sve tri ekipe, a pokazali smo kako na "Malom Zmaju" znamo otići i do kraja, tj. osvojiti turnir.
 
Ima li favorita već sad ili da pričekamo - četvrt finale ? 
- Favorita ima ako gledamo imena klubova, ali ovdje se radi o mlađim dobnim kategorijama, pa je sve otvoreno kada je plasman u pitanju. Turniri su specifična natjecanja, na kojima su iznenađenja u konačnom poretku itekako moguća.
 
Poruka čitateljima ?
- Pozivamo sve koji su u mogućnosti, neka od 24.-27. listopada dođu na nogometne terene GSC-a Makarska, Tučepi i Baške Vode, te uživaju u nogometnim vještinama mladih nogometaša- budućih nogometnih zvijezda.
 
Sve tablice, rasporede utakmica, satnice i parove možete pronaći u rubrici Nogomet - Mali Zmaj 2019, dok foto album potražite na stranicama Fb Sport Makarska