Međugorje nakon penala (7-6) osvojilo općinsku ligu u Čitluku

... pokušavajući brzim napadima ugroziti protivničku mrežu. Nizale su se lijepe akcije i prigode na obje strane, ali su obrane i vratari bili na visini zadatka. Nakon što je igrač Međugorja Goran Sivrić u 7. minuti uputio jedan udarac tik pokraj vratnice golmana Čitluk Grada, domaćini su uzvratili i već u 10. minuti prekrasnim pogotkom Ivana Prskala došli u vodstvo 1-0.

Četiri minute kasnije Tomislav Čilić propušta izvanrednu prigodu za izjednačenje. U 25. minuti nakon duplog pasa s Markom Čorićem, talentirani Ivan Prskalo ponovno pogađa mrežu za vodstvo Čitluk Grada, za 2-0. U posljednjoj minuti prvog poluvremena autogolom Olivera Šakote vodstvo Čitluk Grada se smanjuje na 2-1, što je bio i kraj prvog poluvremena.

U nastavku susreta Međugorje je krenulo silovito po izjednačenje pa se praktično igralo u šesnaestercu Čitlučana. Međugorje je propustilo desetak izglednih prigoda, a napadi su im se isplatili u 64. minuti izjednačujućim pogotkom Bernarda Čilića, nakon izvrsne asistencije Stanislava Vasilja. Čitklučane od poraza spasio je fenomenalni vratar Ivan Vrdoljak koji je obranio nekoliko gotovo neobranjivih udaraca Stanislava Vasilja.

Kako je susret završen 2:2 o pobjedniku su odlučivali jedanaesterci. Više uspjeha u izvođenju jedanaesteraca imalo je Međugorje i nakon što je njihov vratar Nikica Šego obranio jedan od pet udaraca Čitlučana s bijele točke svojoj je momčadi donio pobjedu i naslov pobjednika Lige.

Izvor: Vecernji.ba