FOTO  Međugorje i Grude slave naslov prvaka! Miš i Dine na nebu se ponose Grudama i Hercegovinom

Međugorje i Grude slave naslov prvaka! Miš i Dine na nebu se ponose Grudama i Hercegovinom
...i s tih ljepših visina Memorijalnim turnirom koji nosi ime dvojice legendi Zdravka i Dinka, ili bolje rečeno po njihovim legendarnim nadimcima Miša i Dine!
FOTO: Međugorje i Grude slave naslov prvaka! Miš i Dine na nebu se ponose Grudama i Hercegovinom

Grude su tri dana bile središte malih nogometaša, onih rođenih 2006. godine i mlađih. Limači su defilirali kultnom Elić Lukom i podsjećali na šampionska vremena HNK Grude.

Prvaci Prve lige Federacije s početka tisućljeća, momčad utemeljena davne 1959. godine i dalje organizacijom sjajnih događaja zna privući ljude, a to je pokazao i II Memorijalni turnir Miš i Dine, u spomen na Zdravka Jurčića Miša i Dinka Vranješa Dinu, ali i na spomen na sve one koji su utkali sebe u grudski nogomet, a koji su spomenuti tijekom ovog turnira.

Legende su sigurno bile ponosne dok su negdje s ljepših visina gledale svu tu divnu djecu, iz svih krajeva, BiH, kako trče njihovim stadionom, njihovom Elić Lukom. Zdravko Jurčić Miš i Dinko Vranješ Dine sigurno su zaslužili ovakvu sportsku atmosferu kakva je vladala tri dana u Grudama.

Memorijal je svečano otvoren danas, prigodnim govorom načelnika općine Grude Ljube Grizelja, a voditelji programa bili su radijska voditeljica Franka Braćić i sportski reporter Marin Zorić Bosna.

Završne utakmice igrane su večeras u 18.00 sati, nakon čega je uslijedilo uručenje priznanja najboljima. A najbolja momčad limača 2006. godište i mlađi je Međugorje, dok je pobjednik limači 2008. godište i mlađi ekipa HNK Grude.

Uručena su i posebna priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji vratar u kategoriji limača 2006. godište je Dominik Bradvica iz HNK Međugorje, a nagradu mu je uručio dugogodišnji vratar Gruda, danas trener vratara Jerko Miloš Kalić. Najbolji strijelac sa 7 golova je Goran Popović, a priznanje mu je uručio Vedran Vlašić, bivši nogometaš i trener juniora HNK Grude. Najbolji igrač je Josip Šarac iz Međugorja, a priznanje mu je uručio također bivši nogometaš, danas trener juniora HNK Grude Miro Primorac.

Pehar i pobjedničke medalje Međugorju uručila je Anka Boban, sestra pokojne legende u čiju se čast igra turnir, Zdravka Jurčića Miša. Srebro je otišlo HNK-u Tomislav, a pehar i medalje je uručio poznati nogometni sudac, dugogodišnji nogometaš HNK Grude svojevremeno i član veterana HNK Grude Nedo Tomas. Broncu HNK Blato iz Ljutog Doca uručio je još jedan poznati bivši igrač, trener, danas član veterana HNK Grude Vjeko Boban Prkec.

Slavili su i limači 2008. godište i mlađi. Najbolji vratar je Mate Sliško iz HNK Tomislav. Nagradu mu je uručio još jedan veliki golman HNK Grude, kasnije i trener, te član veterana HNK Grude Zdravko Miloš Kalić. Najbolji strijelac je Toma Čuić iz HNK Tomislav, a priznanje mu je uručio bivši nogometaš Gruda Ivan Leko. Najboljim igračem turnira proglašen je Gruđanin Marin Čale, a nagradu mu je uručio Josip Ćutuk, trener limača i pionira HNK Grude, a nekad proslavljeni igrač Hajduka, Ujpesta, Širokog Brijega i Željezničara.

Zlatne pobjednike, nogometaše HNK Gruda medaljama je odlikovala, i uručila im pobjednički pehar, Silvija Vranješ, kćer pokojne legende, u čiju se čast igra ovaj turnir, Dinka Vranješa Dine.

Srebrne dečke iz HNK Tomislav odlikovao je Dragutin Ćorluka Tuso, nekdašnji igrač i trener, te predsjednik kluba svojevremeno, za čijeg su mandata Grude igrale i osminu finala Kupa BiH.

Brončane medalje osvojili su igrači FK Leotar Trebinje, a uručila im ih je još jedna legenda kluba, dugogodišnji igrač i trener HNK Grude Petar Miloš Piljoš.

Uz pobjednike, Međugorje i Grude, na turniru su nastupili i Zrinjski Mostar, Velež Mostar, Široki Brijeg, Leotar Trebinje, Posušje, Brotnjo, Troglav, Tomislav, Sloga Ljubuški, Čapljina, Drinovci, Sport Talent Mostar, Neretvanac Opuzen i Imotski.

Sav prihod koji je sakupljen od prodaje hrane i pića ići će za izgradnju pomoćnog igrališta s umjetnom travom i reflektorima, a novac od prošle godine čuva se na računu HNK Grude.

 

Grude.com