Međugorje: Četiri gola Adilovića u pobjedi Željezničara nad Neretvancem

Konačan rezultat bio je 5:0 za Željezničar a strijelci su bili Adilović (4) i Smajić.

Plavi su sjajno otvorili utakmica i već nakon desetak minute igre imali lijepu prednost. Golovima Adilović a iz 1. i 9. minute, Željezničar je vodio 2:0. Pored niza lijepih akcija i brojnih prilika, prvi topnik Premijer lige još je jednom zatresao protivničku mrežu do kraja prvog poluvremena, za već uvjerljivih 3:0. Igrao se 27. minut susreta.

U drugom dijelu slična slika na terenu. Ponovu su Plavi napadali i stvarali prilike a kruna svega su još dva lijepa gola. Strijelci su bili Smajić i Adilović, koji je sa četiri gola na današnjem susretu najavio lijepo proljeće:

''Noge su još uvijek teške, ali do početka prvenstva ostalo je dovoljno vremena da se sve posloži i postavi na pravo mjesto. Današnja utakmica poslužila nam je za podizanje samopouzdanja a mislim da struka i posebno menadžer Osim itekako mogu biti zadovoljni obzirom da je cijela momčad odigrala kvalitetno. Što se mene lično tiče, zadovoljan sam formom mada znam da će sve to biti još i bolje'', kazao je četverostruki strijelac Adilović.

Za Željezničar su igrali: Bukvić - B.Čolić, Kvesić, Vasilić, Bogičević (Smajić)- Gerhardt, Svraka, Selimović, Bekrić, Zeba - Adilović (Bešlija).

fkzeljeznicar.ba